2012.03.06 17:48 (prieš 14 m.)
Malenute parašė:
Prieš dvejus metus man buvo atliktas CP su spinaline nejautra, nejutau saves iki pat kaklo, net rankų pirštų negalėjau pajudinti, buvo be galo sunku kvėpuoti, atrodė, kad ant krūtinės akmuo būtų ir prašnekėti vos galėjau, sunku buvo išgauti garsą. Ar normali tokia būklė spinalinės nejautros metu? Visos draugės, kurioms irgi darė CP, nieko panašaus nejuto, nejautra buvo tik iki pusės. Gal tiesiog buvo neapskaičiuotas vaistų kiekis? O gal taip stipriai paveikė spinalinė nejautra dėl to, kad buvau 17valandų išsikankinus, bandydama pagimdyti natūraliai, buvo suleista daug skatinamųjų, pusantros paros buvau nemiegojusi. CP metu būsena buvo tikrai bauginanti, todėl antro CP metu labai bijočiau patirti vėl tą patį.
Gaila, kad teko tai patirti. Tokia komplikacija vadinama totalia spinaine nejautra. Džiugu, kad galėjote tą būklę, nors ir sunkiai, bet pati iškvėpuoti.
Priežastys gali būti kelios: individualus vaisto toleravimas/netoleravimas. Kai terapiškai saugi dozė jus veikia stipriau nei kitą asmenį dėl fermentinės sistemos. Dėl būklės jūsų ar vaikučio, galima manyti, apie skubų procedūros atlikimą, vaistų dozės neapskaičiavimą. Nes ji skiriama atsižvelgiant į norimą nuskausminti plotą, ūgį, svorį, taip pat nėštumą, kai yra kita dozuotė. Tačiau norėčiau pastebėti, kad nors ir nedažnai, taip atsitinka. Tačiau čia nei kompetencijos stoka, nei neišmanymas neprisidėjo. Sakyčiau, buvo norima greito rezultato. Tuomet dozė kiek padidinama, efekto sulaukiama greičiau. Bet, kaip matote, nemalonaus.
Dažniausia sunku net pasakyti, kodėl taip įvyksta. Ir kitą kartą Jums, taikant tą pačią spinalinę nejautrą, naudojant tuos pačius vaistus, tą pačią dozę, viskas bus greičiausia gerai.
Dar noriu pasakyti, kad būklė nėra grėsminga gyvybei. Jei ligonis negali kvėpuoti, imamasi pagalbinių kvėpavimui gerinti priemonių. O tai praeina sulig vaistų veikimo trukme.