2012.10.30 21:43 (prieš 13 m.)
moliugele parašė:
Vakar ejom i echoskopa, lyg ir jau zinom ka turesim - berniuka
butumet pamaciusios vyro veida....
viskas gerai, cia tas echo kur tikrino ar viskas issivyste ir po jo daugiau echo nebeduoda
tik pasake kad placenta zemai, sake nepergyvent
gal kam taip yra?
Man taip yra buvę su pirmu. Tuomet sakė, kad čia nieko tokio, nesijaudinčiau, ir nieko nepaaiškino.
Jei placenta labai žemai ir dengia gimdos kaklelį, placentos pirmaeiga, tuomet gimdyti negalima -tik CP. Ir saugotis reikia nėštumo metu: nesportuoti, nekilnoti sunkumų.
Jei tiesiog žemai - nieko tokio, nėštumui augant ir gimdai didėjant nėštumo gale gal pasirodys, kad ne taip jau žemai.
O jei ir nėštumo gale bus žemai - didesnė rizika, kad placenta iš dalies atsidalins gimdymo metu - o tai gręsia rizikingu kraujavimu gimdyvei ir deguonies stygiumi vaisiui gimdymo metu (bet ne visoms taip atsitinka, tik apie tai geriau žinoti). Man placentos kraštas buvo prie pat gimdos kaklelio, tai su pirmais sąrėmiais, plečiantis gimdos kakleliui ta dalis atšoko ir prasidėjo kraujavimas. O kol man ligoninėje gydytoją iškvietė (mane apžiūrėjęs rezidentas ir akušerė buvo įsitikinę, kad aš minimum 12 val. dar negimdysiu: pirmas gimdymas, mažai atsidaręs gimdos kaklelis, todėl dėl "lašo kraujo" nenorėjo gydytojos nuo "rimtesnių" pacientų atitraukti - tiesa kraujo buvo tikrai ne lašas - kiekvieno sąrėmio metu jaučiau taip, lyg šlapinčiausi), tai vėliau vos spėjo mane ir kūdikį išgelbėti. Aš praėjus vos keliom valandom nuo pirmųjų sąrėmių praradau sąmonę, o vaiką ištraukė mėlyną dėl deguonies stygiaus. Tiesa, mano išsireikalauta gydytoja į kraujavimą suregavo žaibiškai: tik pamatė kraujo spalvą, liepė skubiai atgabenti ultragarso aparatą, o po to skubiai ruošti operacinę ir kviesti neonatologų brigadą. Būčiau žinojusi kokia rizika, būčiau tuoj pat gydytoją išsikvietusi, neklausiusi visokių rezidentų.