Kiaupienė parašė:
Pas mane labai keistai žiūri į lapines daržoves -salotos, špinatai, rukola ir t.t... jam tai atrodo išvis nevalgoma![]()
Manasis irgi situ nesupranta. Spjauna arba ne neparagaves suniui atiduoda. Bet net ir tas nevalgo 😁
Kiaupienė parašė:
Pas mane labai keistai žiūri į lapines daržoves -salotos, špinatai, rukola ir t.t... jam tai atrodo išvis nevalgoma![]()
Manasis irgi situ nesupranta. Spjauna arba ne neparagaves suniui atiduoda. Bet net ir tas nevalgo 😁
Net pavydu skaityti apie daug ir viską valgančius vaikus. Mano tai kažkoks super vegetaras. Išbandėm visokią mėsą, kokią pavyko rasti ir gauti, išbandėm visus gaminimo variantus - ir troškintą, garintą, keptą orkaitėj, keptą keptuvėj. Ir ką - nė pro kur 😒 o kraujo tyrimai per paskutinį vizitą parodė, kad galėtų hemoglobino ir geležies rodikliai būti geresni. Dar nesinori duoti gerti geležies papildų, nes nuo jų dantukai juoduoja. O maniškis nesiduoda jų normaliai išvalyti. Ko tik nebandėm su tuo dantų valymu - bet tragedija. Tai noriu, kas valgytų daugiau mėsos, bet kad neįmanoma. Tai darau smūčius iš špinatų, brokolio, uogų, bet draugė buvo atsiuntus straipsnį, kad daržovėse esanti geležis kažkaip kitaip įsisavina ir net trukdo geležiai įsisavinti ( nebepamenu smulkmenų kaip ir kas). Tai va. Jei iki sekančio vizito mano vegetarui kraujo tyrimai nepagerės- teks gerti geležį. Mano mėgsta žuvį labai, mėgsta kruopas,ypač kokiam sultinyje virtas. Kiaušinio ir pieno produktų nevalgo dėl alergijos.
Ai, ir nors vaikas gėrė vit D po 1-2 lašiukus visą žiemą, tai jo vis tiek žiauriai trūksta, tai gydytoja liepė gerti 3-4 lašus🙄
Kažkas klausė dėl ortopedo, tai ėjom profilaktiškai. Nes kai ėjom tam profilaktiniui patikrinimui su kūdikiu dėl klubų, ten kažkelintą mėnesį, kai visus siunčia, ortopedo paklausiau, ar reikia kada nors pasirodyti vėl, tai jis sakė, kad kai jau pradeda gerai vaikščioti yra rekomenduojama apsilankyti. Tai ir apsilankėm
Mano valgo viska,siaip neturejom problemu su maistu nuo pat gimimo ,aisku yra produktu kuriu suvalgytu tik 3-4 saukstus
rytais buna koses,kiausiniai (kepti ,virinti ) ,sumustiniai ,varskyte . . Pietus sriubyte (daug nesuvalgo ) ir antras patiekalas (mesyte,darzoves,zuvys ir taip toliau) vakare arba kose arba jogurtas,varskyte,vaisiai,uzkandziai pas mus vaisiai ,kukuruzai
Enny parašė:
Kaip pas jusu vaikus apetitas? As niekaip neprivalgydinu vaiko.. buna isociai pavalgo ir po pusvalandzio vel niam niam praso. Buna sudeliauja kaip as vadinu, daznai…
Pas mus tas pats, pavalgo ir apsisukus vel praso, pamaitinu atrodo tikrai sociai, tada dar valgo su manim, o paskui kad ir po pusvalandzio vel praso uzkandziu. As bandau nukreipt demesi, einam zaist kartu, knygeliu vartyt. Bet jau ramiai nei arbatos ar kavos neisgersi, na nebent duosiu ir jai ka nors pagraust. Tai is tokiu pagrauzimu kur ilgiau uzimanciu mums labai pasiteisine selenu dribsniai, tokie kaip mini cipsiukai. Tai tuos barsto, rankioja, ragauja ir kuri laika ramu
Minuscule parašė:
Net pavydu skaityti apie daug ir viską valgančius vaikus. Mano tai kažkoks super vegetaras. Išbandėm visokią mėsą, kokią pavyko rasti ir gauti, išbandėm visus gamin…
O va dėl dantukų valymo... Jetus jetus anksčiau problemų nebuvo, duodavo man juos išvalyti, kantriai laukdavo ir labai patikdavo.
O dabar valytis nori tik pats, man valyti nebeduoda na nebent kartais..O pačio valymas tai suprantate, kad belekoks nors jam patinka, bet tik makaluoja burnoje ir kramto šepetuką..
Noriai ima valytis, bet tik pačiam jam.. Nežinau kas čia pasidarė ir kaip priprašyti, kad vėl duotų valyti man jo dantukus...
Pusryčiukams valgome:avižinių dribsnių košytę paskanintą bananu ir jogurtu, kiaušinienę, blynus, virtus kiaušinius.
Pietums: barščiai, moliūgų sriuba, daržovių sriuba, varškės apkepas, troškinta, kepta mėsytė su daržovėm, balandėliai, varškėtukai, koldūniukai, bulvių plokštainis.
Vakarienei košytės arba varškėtukai.
vmamytev parašė:
Pusryčiukams valgome:avižinių dribsnių košytę paskanintą bananu ir jogurtu, kiaušinienę, blynus, virtus kiaušinius.
Perskaiciau jusu zinute ir vakarienei isviriau koldunu, kaip skaniai valge
Maniškė nėra išranki maistui, net nustebino, jog alyvuoges, džiugo sūrį ar kitą kokį brandintą, riešutus, šaldytus serbentus ir t.t...žodžiu rūgštesnius ir neįprastus produktus mėgsta...valgo viską beveik..žuvies, kepenėlių nelabai mėgsta, bet jeigu ištroškini grietinėlėje tai tada valgomas reikalas. Manų košė irgi ne, du - trys šaukšteliai ir viskas...labai skaniai valgo švilpikus, šiuškes, bulviu su varške virtinukus, ragelius bulvinius, aplamai iš bulvių viską.. balandėlius, burokėlių sriubytę ir burokėlių kotletukus...maltinukus ir kukulius įvairius...makaronu ir kuskuso, kruopyciu ivairiu troskinukus puikiai valgo..vakarais megstu pati truputį lašinukų atsipjauti, tai damutė greit prisistato😂 vengiu šiek tiek pieno produktų, bet ji labai sianiai valgo varškytes, jogurtus, kefyra, pasukas...ir dar pastebejau, jog be priedu skanesni, labiau priedai tinka iš šaldiklio ar koks vaisius, ar kama milteliai..
10 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai