2022.02.23 19:04 (prieš 4 m.)
Bražkė parašė:
Klausimas toms kurios po CP, kaip Jums su pieno kiekiu? 🤔 Maniškis neima krūties jau nuo pat gimimo, todėl nusotraukineju duodu su buteliuku ir primaitinam dar miši…
Aš siūlyčiau kreiptis į sertifikuotą žindymo konsultantę, kad padėtų su krūties paėmimu. Yra dar medela sistemėlė, kuri padeda vaikučiui pereiti prie krūties, bet pati nesinaudojau.
Esu irgi po CP, bet pieno kiekiu nesiskundžiu, jau nuo pirmos paros stengiausi intensyviai skatint laktaciją, vyras nešiojo nuo krūties prie krūties, tiesa, nakčiai buvo vaiką išnešę, bet tai nepakenkė.
Su pirmagime po cp pas mane apskritai nebuvo jokio oda-odon kontakto, nes ji pirmas savaites gulėjo inkubatoriuje, bet pienas atsirado. Tik ne savaime, o dirbant su pientraukiu. Ir nesu išimtis, daugybė neišnešiotukų mamų net nematydamos savo vaikučių sugeba iškviesti pienuką. Tad klausimas, kiek dažnai traukiate - ar kas 3 val. visą parą? Ar traukiate tol, kol laša ir po to patraukiate dar kokias 5 min? Traukiant kas 3 val. visą parą, naudojant kokybišką galingą pientraukį (spectra, pvz.), darant periodinius power pumping (jei su 2gubu pientraukiu, 20 min trauki, 10 min ilsiesi, 10 min trauki, 10 min ilsiesi, 10 min trauki) pieno kiekis turėtų didėti. Visgi, traukimas yra sunkus darbas, sunku ir tą kiekį palaikyt vis didesnį vaikui augant, tad tikrai paprasčiau būtų įpratint prie krūties, kad ir pradžioje daugiau pavargus.