mazyte82 parašė:
Kas cia per motinystes pasalpa is uwv ? Tokios negirdejau, is uwv esu gavusi tik pasalpa,kai nebedirbi ,gavau 3 menesius .
taip tu teisi is uwv gauni bedarbio pasalpa kai nustoji dirbti ne savo noru. ir ji mokama priklausomai nuo tavo isdirbto laiko. man pavyzdziui buvo paskaiciuota 4 menesiai. du pirmus menesius moka 75 procentus nuo tavo dienos uzdarbio. kitus du menesius 70 procentus.
o motinystes pasalpa priklauso visoms. ja moka 16 savaiciu. tai yra 6 savaites pradeda moketi iki tavo gimdymo paskaiciuotos dienos. ir 10 savaiciu po gimdymo. ir moka 100 % tavo paskutiniu gautu pajamu. pries tavo palnuojama gimdymo diena likus 8 savaitem ne maziau, turi paskambinti i uwv ir pranesti apie savo nestuma ir paprasyti WAZO formulier. uzpildymui,kuria atsiuncia tau pastu i namus. tai va kai gauni ta laiska. viska uzpildai, issiunti ir viskas. lauki patvirtinimo kad viskas gerai ir gauni pinigelius. tie pinigeliai visoms nesciosioms priklauso, svarbu kad cia esi tu dirbusi. ;)
as sustojau dirbi geguzes menesi, nes mano kontraktas su uitzenbiuru pasibaige. niekas man kontrakto toliau nepratese. tai yra kad as sustojau dirbti ne savo noru. tada gavau ta bedarbio pasalpa. ir pagimdziau 18 spalio, nors data buvo 25 spalio. man pradejo moketi 6 savaites pries gimdyma. ir dabar kas savaite tuos pinigelius siuncia