E.M 2012 parašė:
"ekspertes" atsake is realios givenimiskos patirties,o ne is vadovelio kur viskas pagal viena kurpaliu susiuta. Ir nebuvo cia klausimas dedikuotas butent "anestezio…
Anesteziologo skyrelyje? Ne anesteziologui?
E.M 2012 parašė:
"ekspertes" atsake is realios givenimiskos patirties,o ne is vadovelio kur viskas pagal viena kurpaliu susiuta. Ir nebuvo cia klausimas dedikuotas butent "anestezio…
Anesteziologo skyrelyje? Ne anesteziologui?
papuosaliuke parašė:
Sveiki. Noriu paklausti..man zada daryti planini cp,nes vaikutis sedi. Pergyvenu..nes turiu mazakraujyste,kraujukas nekresa ir zemas spaudimas. Manau su nejautra ga…
Man taip pat vaikutis sedejo ir dare planini,tai nejautra buvo visa nes pirmas durys buvo ar nesekmingas ar per silpnai suveike nesupratau,man taip pat mazakraujyste,buvo biski bloga,silpna bet viskas praejo gerai
E.M 2012 parašė:
Tema yra cezario pjuvio operacija.
Mielosios, tai mano sukurta tema. Čia laukiu ir atsakinėju į klausimus kaip profesionalė. Jei kas ją sekate, džiaugiuosi, tačiau nepamirškite, kas ir kokiu tikslu ją sukūrė. Supraskite tai, kad profesionalo pasisakymai nėra mėgėjiškas žinių ar patirties rodymas. Esu pakvieta ir sutikau šiame forume padėti besidomintiems ir norintiems profesionalo nuomonės. Jei pastebėjote, visada ryškiai ir aiškiai atsiriboju nuo klausimų ne apie nuskausminimą. Ne dėl to, kad nežinočiau (aišku, ne viską ir žinau), o dėl to, kad tai būtų neprofesionalu ir nesąžininga klausiančiojo atžvilgiu. Paskaitykite pirmą temos puslapį. Taip, ten aprašau ir operaciją, tačiau tik tiek, kiek man, kaip anesteziologei tai priklauso, kad nušviesčiau apie nuskausminimą tuos, kurie klausia manęs. Manęs ne kaip mamos, moters, o būtent kaip gydytojos anesteziologės. Nagi, būkite supratingos. Tikrai laukiu ir atsakau visoms, kam įdomu. Rašau ir asmeniškai, kai klausimai yra užduodami asmeninėmis žinutėmis. Bet tikrai nenoriu gaišti laiko (esu mama, dirbu), beskaitydama jūsų diskusijas, kai tam yra daug erdvės kitur.
Čia rasite visas mano sukurtas ir stebimas temas. Jose maloniai kviečiu klausti. Tikrai padėsiu, kuo tik leidžia padėti mano kompetencija.
www.tevu-darzelis.lt/forumas/profile/anesteziologas/favorites
Laba diena,
Gal atsakysite ir man į rūpimus klausimus :). Prieš 2 metus turejau ekstrinį CP, buvo padaryta spinalinė nejautra. Pačioj pradžioj, tikriausiai jau pradėję pjauti, manęs klausė, ką jaučiu. Kadangi jutau nedidelį skausmą, kurį laiką buvo laukiama. Bet po to aš vistiek jaučiau skausmą, tai anesteziologė pasakė "svaiginam". Operacijos metu man labai stipriai ėmė skaudėti kairės krūties spenelį, tad anesteziologė vėl davė nurodymą "pasvaiginti". Dabar man labai rūpi, kas buvo tas "svaiginimas", ir ar vaistų teko mano dukrytei. Gal tai vaistų poveikis, kad ji pirmąją savo dieną buvo labai mieguista? Ir gal žinosite, dėl ko skaudėjo būtent spenelį?
Muse parašė:
Laba diena,
Gal atsakysite ir man į rūpimus klausimus :). Prieš 2 metus turejau ekstrinį CP, b…
visada ir vaikas gauna vaistus. nors ir pusine nejautra ar pilna vistiek vaikas gauna..
Muse parašė:
Laba diena,
Gal atsakysite ir man į rūpimus klausimus :). Prieš 2 metus turejau ekstrinį CP, b…
Spenelio skausmas nesusijęs su nejautra. Tai susiję su vaiko gimimu ir pieno gamyba. Kad skaudėjo būtent kairį spenelį,tik sutapimas. "Svaiginam"- anesteziologo sutartinis žargonas su juo dirbančia sesute. Paprastai naudojami benzodiazepinai, opiatai. Jei virkštelė jų skyrimo metu dar nebuvo nukirpta, vaikui dali tų vaistų kliuvo. Mieguistumas tuomet galimas. Tačiau tai nekenksminga.
santukas parašė:
visada ir vaikas gauna vaistus. nors ir pusine nejautra ar pilna vistiek vaikas gauna..
Ir vėl... Nors jau teisingai rašytumėte. Vietinių anestetikų, naudojamų spinalinei ar epidūrinei nejautrai, vaikui nekliūva.
man 30 sav. vaikas pilnoje sedejimo pozoje o vandenu kiekis mazas, tad ginekologe sako ruostis cezariui. vaikysteje esu sirgusi meningitu ir labai aiskiai pamenu neapsakoma skausma kai eme skyscius is stuburo. mane labai neramina ir gasdina pati procedura nejautros atlikimo. sakykit ar ji labai skausminga?
šiaurinė žvaigždė parašė:
man 30 sav. vaikas pilnoje sedejimo pozoje o vandenu kiekis mazas, tad ginekologe sako ruostis cezariui. vaikysteje esu sirgusi meningitu ir labai aiskiai pamenu ne…
na man dare cezari, tai labiau skaudejo kai kateteri i ranka ivede, nei kai ta nejautra idure
net nepajutau tiesa sakant ;) manoji irgi sedejo iki pat galo ;) nei baseinu mankstos, nei apsukimas nepadejo, tai dare planini cezari ;) tai gimdymo prisiminimai patys graziausi;) jokio skausmo ir mazyle ant krutines ;) tik aisku veliau gyjimas sunkesnis, bet po 5 dienu jau nebelieka jokio skausmo
nebijok, tikrai viskas bus gerai ;)
12 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai