2013.05.24 12:27 (prieš 13 m.)
labai svarbu del zindymo, kad pats pirmas vaikelio zindymas vyktu kuo greiciau tik gimus, ir kad tas pirmas apziojimas butu GERAS, kad padetu akuseres. paskaitykite, kas yra geras apziojimas www.zindyk.lt
kuo daugiau spenelio ir rudo laukelio bus burnelej pas mazyli - tuo geriau. man pirmas zindymas vyko desinej pusej, tai ta papuli apzioja gerai. kairiji papuli pati jam palatoje mokinaus duoti, tai lig siol su to papulio apziojimu turiu vargelio. spenelius skaudejo man pirmas dienas, jie ir sasiuku turejo, bet paskui nuejo tie sasiukai ir speniukai liko kaip nauji ir nebesidaro sasiukai, nes matyt ismokom naudotis backelem
dar svarbu neplesti spenelio, jei paima blogai - reik savo mazaji pirsteli ikisti i mazylio lupu kamputi, praziodyt ir atsargiai istraukt speneli. kitaip bus kaip man - popa iki kraujo
tiesa, dar ir dabar pasitaiko, kad pirmieji gurksniai buna skausmingi, bet po to nebeskauda spenelio - tai yra normalu, toks pradiniu gurksniu skausmelis. jei skauda veliau zindant, tai negeras apziojimas turbut... vaika maitinu kiek jis nori, neziuriu ir neziurejau i laikrodi. pirmomis naktimis stengiaus kas 4 val bent zindyt, nes manoji miegojo gerai. o gryzus namo palikau laika jai paciai - pati nubunda, kai ateina laikas. nelaukite, kol vaikas isireks is alkio - yra zenklai, kada jau iesko papulio. cepsi, seilytes teka, liezuveli kisa, ziojasi, galiausiai pirstukus sau ciulpia, o paskui jau pradeda rekt...
o garsas, jei jau rekia, tai toks - nnnneeeehhhh...
is sito video ismokau atpazinti vaiko kalba:
nesustresuokit, nepulkit primaitint vaikelio, ziurekit, kiek tustinasi, svarbu - sysiukas!!! kakis nera rodiklis!!! sysiuko turi but panasiai kiek kartu zindyta, t.y. tarkim 10-12 pampiu... arba BENT 6 sysiuko kartai per para. tada vadinas, kad uztenka pienelio.