2022.06.22 16:30 (prieš 3 m.)
Erikaja parašė:
Mano vaikui taip buvo prieš kelias savaites, naktim temperatūra 39, kosino, slogavo baisiai. Jeigu vaikas numušus temperatūra žvalus ir žaidžia, pavalgo nors kiek i…
Na, Jūs čia taip labai ideologizuotai pavarėte. Reikalauja antibiotikų "kaip kokių žirniukų". Bėda ta, kad jei yra bakterinė infekcija, tai be antibiotikų greit išsivystys sepsis, o po to mirtis. Pasidomėkite, koks buvo mirtingumas nuo plaučių uždegimo iki antibiotikų išradimo (praktiškai 100 proc.). Mano vyras 20 m. dirbo ligoninėse. Ilgiausiai be antibiotikų tempęs pacientas - 3 sav. Bet kai atvežė, iš plaučių jau nieko nebuvo. Jį perkėlė į intensyvią terapiją, tai nežino, kaip jam baigėsi, bet nemano, kad galėjo išgyventi. Aš pati be antibiotikų tempiau 10 d. ir jau tikrai buvau viena koja grabe. O antibiotikai apskritai veikia tik bakterijas, žmogui jie jokios įtakos neturi, tad ta perdėta antibiotikų baimė yra toks baisiai keistas dalykas (ypač, kai kartu nebijoma pvz. skiepų, kurie veikia ne bakterijas, bet būtent žmogaus organizmą). Rizikuoti vaiko gyvybe ir negerti antibiotikų, kuriuos jis išsisios iš esmės? Ne. dėkui. Aš taip nenorėčiau. Pagal visą aprašymą mažų mažiausiai reikia kartoti tyrimus ir išsiaiškinti, ar nėra bakterijos, o ne laukti dar kažko. Laukimas gali baigtis labai blogai.