reniukas parašė:
taip, toki varianta ir aš svarsčiau, kad antrais metais gausi tą motinystės išmoką (šiokią tokią, ) ir dar galėsi ieškotis darbo. tik va klausimas, ar per tuos metus tas įstatymas nepasikeis, ar neatsiras kažkokių "papildomų sąlygų", juk niekas dar ligi šiolei taip ir nežino, kaip bus po metų...kitas dalykas, kažin ar daug bus darbdavių, kurie norės mane į darbą priimti kai lelius bus dar tik metinukas..iš patirties žinau, kad labai sunku toki lelių vesti į darželį, ar palikti auklei (mes savo mažyle auklei palikom 1.3 metų, tai žinokit, vos ne raudodavau visą darbo dieną, kaip buvo sunku...)..tai va todėl ir kyla įvairių klausimų...pasimetus esu šiame svarstyme..juk kaip ir visoms, norisi ir su leliuku būti, kol jis pataps savarankiškas, bet norisi, kad ir pinigėliu nors kiek dar pareitų į namučius...juk visos žinom (ar bent jau nutuokiam), kad vaiko auginimas kainuoja, ir tikrai nemažai, tai va ir tenka svarstyti tokius klausimus....kaip gaila, kad mūsų valstybė mumis nesirūpina, ir neduoda sąlygų normaliai užauginti ateities....
mane ir atleis po dekreto iskart... bet vyras spiria eit metam del finansiniu sumetimu, nors as kazkaip manau, kad dviem butu geriau jau vien del to, kad pabusiu su vaikeliu... ziuresiu, kaip gausis, dar nesu apsisprendus... visvien antrus metus reikes dirbti...