Boružėlytė parašė:
Ką norėjote pasakyti, nežinau (nors nujaučiu). O ką pasakėte - tai galite paskaityti darkart. Matyt, nepavyko perteikti, ką norėjote pasakyti. Nes aš perskaičiau vi…
Jagle parašė:
Todel, kad Lenkijos situacija kitokia. Kaip ir Danijos. Kaip ir Svedijos. Kaip ir kitos salies, kuri yra ne Lietuva. Bet jums kazkodel nedaeina, kad lyginti dvi ski…
Cia (pirma zinute) paminejau sveikatos sitema ir skirtingus statistinius duomenis (nematau teiginio, kad tik sveikatos sitema lemia). Turbut turejau labiau isplesti skyrtums, nei tiesiog apteikti du pvz, bet mano klaida, kad pamaniau, kad akivaizdu, jog skirtumai nereiskia vieno pvz.
Kitose zinutese jau tingejau pletotis ir bandziau atkreipti demesi i bent tuos du skirtumus, kuriuos paminejau, o jinai nemate net ju. Cia buvo mano klaida, norejimas atkraipti demesi bent i tai, ka jau paminejau pirmoje zinuteje.
"Ir, beje, vėl supinat laike logiškai nesusidėliojančius dalykus. Mažas susirgimų skaičius DABAR negali būti susijęs su sveikatos sistemos pajėgumais susitvarkyti su sergančiais, jei ATEITYJE užeitų banga."
As teigiu, kad turint silpnesne sveikatos sitema, net DABAR, kai susirgimu yra maziau, ji nesugeba grizti i pries pandemini lygi. Ir net DABAR, su mazesniais skaiciai, vis dar negali veikti savo pilnu pajegumu. O ne tai, kad DABAR yra mazi skaiciai ir del to jinai nesugebes susitvarakyti su serganciais ATEITYJE. Jei sistema vis dar apkrauta su mazesniais skaiciais, jai bus sunkiau susitvarkyti ateityje, kai skaiciai bus didesni. Ir ne todel, kad skaiciai bus didesni, o todel, kad sistema vis dar neatsigavusi ir yra silpnesne nei kitose salyse. Ir mano teiginys yra, kad lengviau bus stipresnei sveikatos sistemai susitvarkyti, nei tai kuri yra silpnesne. Kur as rasiau, jog tai todel, kad skaiciai mazesni?? Jei laivai yra perkrauti, jie iskraunami leciau nei pries tai, o tu vis tiek krausi i juos papildoma svori, didesne tikimybe nuskesti tures mazesnis, maziau vietos ir pajegumo turintis laivas. Ir cia faktas. Gana bandyti i mano teksta deti jusu isivaizdavimus ir paskaityti kas parasyta.
Jagle parašė:
Vienas is skirtumu yra sveikatos sistemos pajegumas. Jis svarbus ir susirgus ir pries sergant. Jei jusu sveikatos sistema yra stipresne, tada ji yra maziau itakojam…