Mergyte24 parašė:
As nescia 7savaite, bet geriu ivairius gazuotus gerimus 🙈 Neatsisakiau jokio maisto, nei fast food'o nei astrausAr labai cia blogai?
Yra nerekomenduojama bet nemanau kad ten kazkas super blogai
Mergyte24 parašė:
As nescia 7savaite, bet geriu ivairius gazuotus gerimus 🙈 Neatsisakiau jokio maisto, nei fast food'o nei astrausAr labai cia blogai?
Yra nerekomenduojama bet nemanau kad ten kazkas super blogai
Sveikos, būsimos ir esamos mamytės. Turiu su mitybą susijusį klausimą, gal kas esat susidurę ankstesniuose nėštumuose ar šiaip turit patirties. Jau kurį laiką tiesiog negaliu žiūrėt į jokią mėsą. Jei anksčiau valgydavau kone kasdien vištienos ar jautienos, dabar nelenda nei du kąsniai mėsos. Nesinori nei keptos, nei virtos vištienos, nei jautienos, negaliu žiūrėt net į kumpį. Kraujo tyrimai nerodo sumažėjusio geležies kiekio, bet trūksta grupės B vitaminų, o trigliceridų skaičius kone dvigubai mažesnis nei norma. Svoris ne auga, o krenta, nors šiaip jau manęs nepykina ir tik kartą išvėmiau vakarienę. Bijau, kad organizmui ir augančiam kūdikiui nepritrūktų kokių reikalingų maisto medžiagų. Ar esat kas susidūrę su tokia problema? Gal kas konsultavotės su savo gydytoju/a dėl panašių klausimų? O galbūt grupėje yra veganių ar vegetarių, kurios galėtų patarti kuo pakeisti mėsą?
Mergyte24 parašė:
Tam tikri maisto produktai ar gėrimai gali paveikti centrinę nervų sistemą ar besivystančias smegenis. Todėl reikia labai riboti tuos nesveikus produktus ☺️
5050 parašė:
Sveikos, būsimos ir esamos mamytės. Turiu su mitybą susijusį klausimą, gal kas esat susidurę ankstesniuose nėštumuose ar šiaip turit patirties. Jau kurį laiką tiesi…
Pirmuoju nėštumu ir šiuo metu mėsa man priešas. Nesijaudinkit, praeis. Dabar svarbu valgyti tai, nuo ko nevemiat ir nuo ko nepykina, vartoti folio rūgštį ir jei pavyksta, kuo daugiau daržovių ir vaisių.
5050 parašė:
Sveikos, būsimos ir esamos mamytės. Turiu su mitybą susijusį klausimą, gal kas esat susidurę ankstesniuose nėštumuose ar šiaip turit patirties. Jau kurį laiką tiesi…
Žinokit man su pirmuoju nėštumu buvo tas pats - nei valgyt, nei užuosti mėsos negalėjau iki pat 14 savaites. Kadangi kiekvieną rytą vėmiau tai svoris irgi ne paaugęs buvo, bet nukritęs. Tačiau dažnu atveju iš kitų draugių patirčių ir iš savo žinau kad tokie dalykai po +-14 savaitės dažniausiai praeina. Svarbiausia gerkit folio rūgštį,kitų maisto papildų savo nuožiūra nevartokite jei gydytoja nepatarė, nes per pirmą trimestrą rekomenduojama tik folio rūgštį gerti. O geležies galite gauti iš kitų maisto produktų - tarkim špinatų, spanguolių, chia sėklų, moliūgo sėklų, burokėlių, brokolių ir pan. Jei atskirai ir tų valgyti nesinori, darykite kokteilius tarkim bananas, špinatai, šviežios /šaldytos spanguolės, chia sėklos ir tikrai bus ir skanu, ir naudinga.
Aš pati dabar su antruoju zirniuku tai irgi į viską kas kepta ar riebiau negaliu žiūrėti, kasdien pykina, tai valgau tiesiog tai nuo ko nebloga pagalvojus, nes tikiu kad reikia iki 14 sav išlaukti ir susitvarkys 🙂Sėkmės auginant žirniuką!
Varona Ivanovna parašė:
Ką valgai, kad atkimšti?mam nei slyvos neįkabina, niekas 😕
Man suveike saltibarsciai🤣
VaidaEi parašė:
Man suveike saltibarsciai🤣
Oi nieko negaliu valgyt, kur įeina keptas ar virtas kiaušinis 🤢
Varona Ivanovna parašė:
Oi nieko negaliu valgyt, kur įeina keptas ar virtas kiaušinis 🤢
Aš šiaip irgi labai mėgstu kiaušus, bet irgi vakar pastebėjau, kad vos atbulais dantim keptą suvalgiau 😁
MamyteM parašė:
Malonu 🙂 Laukiates jau?![]()
Taip, jau 6 savaitė, kaip matau ir jūs taip pat😉 iš kokio Norvegijos miesto esat? 😊
4 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai