2018.03.14 23:41 (prieš 8 m.)
jurgitavr parašė:
Yra istoriju ir su 4st pastojusiu. Priklausau grupei endometrioze feisbuke,ne viena istorija grazi. Tai nera dar nuosprendis pasirodo
Galima buti optimistems ir laukti n metu galvojant, kad naturaliai iseis arba buti realistems ir matant, kad ne pirmus metus niekas nesigauna imtis veiksmu, kad tas vaikas ateitu.
Nes planuojant pirmiausiai negeriama vaistu endo uzkirsti- ji progresuoja. To pasekoja sunkiau pastoti, sunku vaisiui isitvirtinti,atsiranda cistos,saaugos,zidiniai ir reikalinga lp.
Su kiekviena lp mazeja moters amh - kuris svarbus labai pastojimui. Jam sumazejus dingsta menesines, pastoti 0 sansu.
Su endo eina ir kiti dalykai : ne tik cistos , saaugos, skausmas ir visa kita puokste, bet ir agresyvus organizmas, kiekviena diena kovojantis su endo , del to zirniui neleidziantis isikabinti. Daznai buna trombofilija...
Buna sekmingu istoriju, bet tai nereiskia kad tokia bus ir tavoji be gydytoju isikisimo.
Tad reikia kiekvienai ivertinti savo situacija ir nuspresti ar laukti ar kreiptis pas vaisingumo spec del ivf.
Mano atveju planavom 3m su ov testais, ginem ir pan , ir metus vaikstom su ivf.
As neinu jaunyn, mano 4st endo progresuoja kas menesi vis labiau, pjaustyt saves kiekviena kart nebenoriu o ir mano amh jau net nebeleidzia to daryti. O del iui 2 lygio gyd, chirurgai kurie endo operuoja ir vaisingumo spec man is kart pasake su 4st galvoti tik apie ivf nes iui pinigu svaistymas. Be to kai pradejau pirma ivf pas mane buvo endo 3 st, po jo 99% endo 4st