2011.07.19 18:54 (prieš 15 m.)
Ausriux parašė:
nium man Vejas,Tauras,Azuolas,Saule, ir t.t isvis ne vardai.tai cia lygiai tas pats kaip pavadinti vaika suo ,kate,stalas,gelezis ir t.t.mamytes vadinkim daiktus savais vardais o vaikucius tikrais vardais.(aisku cia tik mano nuomone)
Bet gi visi vardai kile is daiktu pavadinimu arba budvardziu, todel sakyti, kad Vejas ar kiti panasus vardai ra ne vardai, nelabai grazu
Beje, Tavo vardas kartais ne Ausra - metas, kai teka saule
? Pavyzdziui, mano vardas Vilija - antras Neries pavadinimas, bet as ne kiek nesijauciu blogai turedama upes varda
Man Azuolas labai grazus vardas berniukui. Atrodo, vaikinas turetu buti stiprus, garbingas. O vardas Vejas reiskia "Vėjas - baltų mitologijoje yra visatos kūrėjas, antgamtinė būtybė su sparnais ar esantis paukščio pavidalo. Jis žino visus oro, žemės ir dangaus kelius, laikomas viską žinančiu ir visagaliu. Jis laikytas ir apvaisintoju. Iš Vėjo gimsta visata ir gyvūnai".
Todel nemanau, kad tokia reiksme turintis vardas yra labai blogas.
Jorunas, Jorune - jorus „žalias“, jorė „žalumynas, žaluma“. Visi vardai grazus, jei tik zmogus grazus. Pasikartosiu - ne vardas zmogu puosia, o zmogus varda
(su protu, aisku).