Prieskoniai nėštumo metu

Moteris trina prieskonius grūstuvėje AndreyCherkasov | Shutterstock.com

Didžioji dalis prieskonių nėštumo metu nėra pavojingi dėl to, kad jų suvartojama labai nedideliais kiekiais.

Kokių prieskonių negalima vartoti nėštumo metu?

Nėštumo metu nereikėtų vartoti šių prieskonių:

  • Rozmarino: jis gali apskatinti nevalingus gimdos susitraukimus.
  • Šafrano: 10 g prieskonio gali sukelti persileidimą.

Kokius prieskonius nėštumo metu vartoti atsargiai?

Nėštumo metu ribotai reikėtų vartoti šiuos prieskonius:

  • Cinamoną;
  • Imbierą: dėl galimos kraujavimo rizikos imbiero arbatos reikėtų nevartoti paskutinėmis nėštumo savaitėmis.
  • Kardamoną;
  • Gvazdikėlius.

Visi jie pasižymi šildomuoju poveikiu, stimuliuoja kraujotaką, taip pat ir gimdos srityje, tad gali sukelti gimdos susitraukimus.

Pavyzdžiui, viena kita bandelė su cinamonu tikrai nepakenks, tačiau 3–5 puodeliai arbatos su šviežiu imbieru jau gali būti ir kenksminga dozė.

Daugiau apie vaistažoles (kai kurios jų naudojamos ir kaip prieskoniniai augalai) skaitykite:

Susiję straipsniai

Tai – svarbu: mityba iki nėštumo ir po jo pagal Vaidą Kurpienę

Turbūt ne kartą teko girdėti posakį, kad „nėštumas nėra liga“? O ar bandėte tai pasakyti pačiai nėštukei?

Nėščiosios priešpiečiai ir pietūs dėžutėje: ką neštis į darbą?

Nėštumui įpusėjus apetitas gali tapti tiesiog žvėriškas. Ir net jei darbe keliaujate pietauti, vargu ar iki pat vakaro išliksite sočios.

Kaip maitintis nėštumo metu: intuityvus valgymas

Dažnai pirmas atsakingesnio rūpesčio žingsnis nėštumo metu– peržvelgti mitybos įpročius. Tą padaryti pirmiausia diktuoja atsakomybė už būsimą vaikelį.