pukutis868 parašė:
Sveikos, ar visoms buvo is karto daroma abrazija? nesiule gerti is pradziu skatinamuju ir ju pagalba issivalyti? As antradieni suzinojau,kad mano mazylio sirdele n…
Sveika. Turejau gan ivairios patirties, galiu truputi ja pasidalinti...
Pirma karta, apie nesivystanti suzinojau 12 sav, tokiu atveju, vaisius jau nemazas, tad buvo rekomenduojama tik abrazija. Pati "isvalymo" procedura mane labai gasdino, tad klausinejau apie vaistus sukeliancius persileidima. Bet man jau ju nerekomendavo. Leido palaukti savaite, jei prasidetu naturalus persileidimas. Bet jis neprasidejo. Organizmas buvo tvirtai isikibes visko. Del proceduros - patyriau daug streso, buvo ziauriai baisu - ant operacinio stalo drebejau kaip drebules lapas. Bet fiziskai po visko jauciausi gerai, fiziniu skausmu neteko patirti, baisiu vaizdu neteko pamatyti.
Antra karta nesivystantis buvo jau zemesnej savaitej - 7 sav. Si kart tikrai buvau uz tabletes. Sutiko, nes visgi negimdziusios organizmui daug abraziju nieko gero - del galimybes komplikuoti ateities nestumus, visgi, naturalus procesas sveikiau organizmui. Sie vaistai, kaip supratau, nera registruoti LT, ligonine israso specialu vardini recepta, ir ne bet kur ju nusipirksi. Buvau skaiciusi, kad su tokiais vaistais dirbtinius persileidimus sukelia ligonineje, su gyditoju prieziura. Taciau su tokiu pasiulymu nesusiduriau, gavau instruktaza kaip vaistus gerti, ir kaip elgtis. Jei per nelyg daug kraujuosiu, vaziuoti i ligonine, kad nenukraujuociau. Kraujavimas atejo labai stiprus, didysis valymasis truko visa vakara, bet viskas buvo pakeliama. Apsiginkluoji nemazu kiekiu didziausio dydzio iklotais, kuriuos keiti vos ne kas pora min. Sekancias dienas kraujavau kaip per menesines. Viskas pavyko sklandziai. (Tikejausi baisiau. Abrazija tuo metu man pasirode daug baugesnis dalykas, palyginus.)
Trecias nesivystantis. Nuo pat pradziu nesklandziai vystesi, sirdeles nesulaukem, bet bandem islaukti jos iki 10 sav.... As, aisku, buvau tik uz vaistus. Abu dalykai jau patirti, mano tvirtas pasirinkimas buvo paremtas asmenine patirtimi. Bet galiu liudnai ir skaudziai pasakyti, tai buvo pats baisiausias nestumo nutraukimas, is visu mano jau patirtu keturiu nesekmiu....
Prasidejo labai dideli skausmai ir nezmoniskai stiprus kraujavimas... Jauciau, kaip is manes krito "gabalai" nuo kiekvieno kuno pajudejimo, krustelejimo, kiekvieno zingsnio... Didziuju iklotu jau nepakako, tokie "istekejimai" liejosi per krastus, per rubus... (Net nezinau, cia tikriausiai jau reikejo sauskelniu, niekas del to neispejo...)... Vonioje po dusu maciau tuos mesos gabalus ir upelius, ir tai buvo nezmoniskai sunku... Nakti vazianom i ligonines priimamaji, nes per visa diena situacija negerejo, ir mes su vyru nejuokais ishsigandom, kad galiu nukraujuoti. Protu nesuvokiau - is kur ten tiek turinio??? Iki dabar pamenu, kaip nuo priimamojo duru nedaejau iki ligonines priimamojo tualeto, kuris buvo cia pat... ir tualete ant grindu iskritito didelis mesingas gabalas, ir as ji "susirinkau" ismesti... Zinokit jau pusantru metu praejo, bet as iki siol kaip dabar pamenu tas akimirkas, ta kraujo kvapa, ir siluma tarp pirstu... Tai buvo tikra psichologine trauma.... (As save laikau likimo uzgrudinta, ir daug ugnies perejusia.... Bet ta patirtis sukrete... As negaliu iki dabar ziureti i zalia mesa, o jei ja palieciu gamindama, as nebegaliu jos valgyti...).... Ir tuo, mano treciuoju atveju, tikrai jau geriau butu buvusi abrazija, nei tie baisus isgyvenimai...
Tad mano reziume - abrazija fiziskai daug lengviau. Vaistais sukeltas persileidimas - organizmui palankiau, sveikiau, naturaliau, bet emociskai daug sunkiau. Rinktis reikia tik paciai. Galimybes yra dvi. Tik vat neaisku, kaip sklandziai eisis tas persileidimas, tad reikia labai pasiruosti emociskai (ir ne tik)... Tad is mano patirties patarimas - jei nestumas didesnis, rekomenduoju abrazija, tai greita ir neskausminga iseitis... Jei mazas - tabletes.
Atleiskit, merginos, uz toki pliupsni nedailiu prisiminu...
Nelabai cia graziu dalyku prirasiau
Patys prisiminimai ishsiliejo is sirdies, niekada niekam dar nepasakoti...
: