2016.01.07 09:51 (prieš 10 m.)
Sveikos ,uzmaciau sia tema,tai parasysiu savo istorija . Ir as buvau vienisa mama 11 metu . Vaiko tevas nepripazino is pat pradziu , kai gime daviau savo pavarde,su ja buvo beveik iki 3 metu,bet tada isejo istatymas,kad vaikas privalo buti su tevo pavarde,nesvarbu ar kartu gyvena ar ne. Tai teko jo prasyti,sutiko , o tada as padaviau alimentams . Priteise 125 litus,kurie dabar 36 eur. ( juokinga suma ) ,bet jis tai mokejo tai ne , stovi skola ir valstybei ir man . Vaiku nesirupino,nelanke ,tik kai jo mama priversdavo. Kai apsigyvenome uzsienyje, atsirado noras bendrauti su sunumi,o sunus nenorejo,vis delto didelis ir turi savo nuomone , tai dabar gaunu is jo puses tokiu apkalbinejimu apie mane,kad as sunu mokinu ir draudziu su juo bendrauti,jis nesupranta ,kad pats sunus nenori,turi nuostabu patevi, ju pamegiai tie patys,netgi sakyciau ,kad jis tikrasis tevas .
O esme tame,kad sunus nebenori tureti tevo pavardes ,nori susigrazinti mano ,jei buciau zinojusi ,kad taip gali buti,buciau spjovusi i istatymus . O dabar pasikeisti pavarde nera lengva,visu pirma reikia tevo rastisko sutikimo,kad atsisako vaiko ir notaro patvirtinimo . Bet mes nusprendeme palaukti ,kol sueis 18 m.tada jis pats gales pasikeisti be jokiu sutikimu.
Taigi pagalvokit mamytes,ar jusu vaikiukai ,kai uzaugs,neparasys to paties .