2019.07.27 13:19 (prieš 6 m.)
Indružėle parašė:
Sveikos mamytės ir busimos💝 Noriu paklausti, ar kuriai dabar neštumo metu yra kaip man? Gimdysiu antra karta, bet antras neštumas visai manęs nedžiugina, kaip pirma…
Čia aš garantuota, kad hormonai mūsų nuotaikas valdo :/ ir labai liūdna, kad į tokius kraštutinumus. Aš pirmo nėštumo laukiau kaip kokio išganymo du metus, svajojau, sapnavau, o kai pastojau aš kelias savaites nepatikėjau, o kai patikėjau man toks nerimas, tokia baimė, toks nepasitikėjimas paėmė, man atrodė Dieve mano, ką mes padarėm, gal nepasiruošę, gal pinigų bus mažai, gal nesusitvarkysiu, gal bus sunkus, gal baigias mano gyvenimas, o gal vaikas bus koks nesveikas.... nu minčių minčių baisumas ir tokios jos kvailos tam tikra prasme, nes prieš planuojant ir planuojant gi viskas 100x apgalvota ir apsispręsta, bet hormonai tiesiog išmušė iš manęs tą tvirtumą... kai įsibėgėjo nėštumas kažkaip apsiraminau, apsipratau, išmokau džiaugtis. O kai pagimdžiau, kol maitinau buvau nesavim. Drąsiai sakau. Aš klausydavau porą liūdnų dainų ant repeato, žiūrėdavau į vieną tašką ir vaiką supdavau. Praėjus laikui tai esu tikra, kad aš labai jautri tiem visiem hormoninem svyravimam, nes logiško paaiškinimo nėra. Ir dar tokį psichologinį dalyką pastebėjau savo aplinkoj- kuo labiau stipri moteris gyvenime, kuo daugiau iš savęs reikalaja, kuo daugiau perfekcionistė yra viskame kame tuo sunkiau perneša nėštumą ir pogimdyvinį laikotarpį nes jaučiasi labai pažeidžiama, ne tokia nepriklausoma, labiau bejėgė, labiau įtakota aplinkybių ir t.t. Tik jau nepridėkit prie visos jausmų puokštės dar savigraužos ir kaltės jausmo dėl to kaip jaučiatės. Supraskit jausmų kilmę ir jeigu matot kažką konkretaus, apčiuopiamo- išspręskit. Jei nieko konkretaus ir apčiuopiama supraskit, kad su Jūsų kūnu vyksta protu nesuvokiamos permainos ir smegenys ne visad spėja paskui jas...