simute777 parašė:
Cia as?😳😀😀
Jei ir rasau,tai ne apie savo smutkes,o vaikui turbut kas aktualu🤦♀️😀tai kur man …
Ne, ne jus ;-)
simute777 parašė:
Cia as?😳😀😀
Jei ir rasau,tai ne apie savo smutkes,o vaikui turbut kas aktualu🤦♀️😀tai kur man …
Ne, ne jus ;-)
Rippinster parašė:
Ne, ne jus ;-)
Aha kai atrasiau,pamaciau jau,kad ne man ten buvo,bet nebebuvo kur atrasyt,dingo postas,pasirodo cia😀nezinau as cia visos td sistemos.
Rippinster parašė:
Ne, ne jus ;-)
Cha cha, apie mane gal🙂🙂 nes aš kažka leptelėjau, ir jums kažko užkliuvo. Nei aš kažką įžeidžiau nei ką. Kas kaip moka
Taip ir interpretuoja🙈🙈🙈🙈
Vabaliukas09 parašė:
Daug sprendimu blogu yra,tarkim niekaip neįveda progresinių mokesčių lt,nes dabar gaunasi jog tas kas uždirba daug sumoka mažiau už mažiau uždirbančius,ir tai viena…
Kaip ir daug kur, matau, kartojate standartines klišes
Progresiniai mokesčiai yra tam tikras populistinis blėnis, parankus valstiečiams ir dar ne kurioms socialinėms grupėms.
Jie tikrai turi ir "kitą galą" - nes kuo turtingesnis žmogus, tuo lengviau jam keisti rezidavimo ir mokesčių mokėjimo vietą (N. Numavičius yra puikus to pavyzdys). Tad tikrai taip nebus, kad įvedus progresinius mokesčius biudžetas išaugs. Labiau tikėtina, kad nepabalansavus kitoje vietoje, tiesiog neteksime stambiausių mokesčių mokėtojų. Tad labai reikia žiūrėti kontekstą ir turėti saugiklius tokiems atvejams.
Pradžiai, manau, kad visai pakaktų bent jau to, kad mokesčiai priklausytų ne nuo veiklos srities ir tipo, o nuo uždirbamų pajamų. Pvz., ūkininkai moka simbolinius mokesčius vien dėl to, kad yra ūkininkai, o ne dėl to, kad uždirba mažai. Čia puikiausias pavyzdys - Karbauskis, kuris procentaliai prie biudžeto prisideda turbūt mažiau, nei su VL (pigiausia verslo forma) dirbanti manikiūrininkė.
Vabaliukas09 parašė:
Daug sprendimu blogu yra,tarkim niekaip neįveda progresinių mokesčių lt,nes dabar gaunasi jog tas kas uždirba daug sumoka mažiau už mažiau uždirbančius,ir tai viena…
Pirma karta per gerus 3 menesius sutinku su jusu nuomone. Apie progresiniu mokesciu nebuvima kalbama net mokykloje 12klaseje per ekonomika vaikams, ka jau kalbet apie universitetus, zmonems kurie kazkiek orientuojasi tame- viskas aisku, tik deja yra didele dalis kuri plaukioja ekonomikoje ir net nesigilina i tai ir del to si tema nera pakeliama tam kad isspresti problema.( o valdziai juk neapsimoka- kam jiems moketi daugiau mokesciu negu jie moka dabar) O dabar dar kolkas renkame i valdzia ta ,,senaja” karta, nes nelabai yra is ko rinktis, bet po keliasdesimt metu ateis nauja karta ir galima bus tiketis kazkokiu pokyciu 😪
Uoga parašė:
Kaip ir daug kur, matau, kartojate standartines klišes![]()
Aš dėl progresinių mokesčių pvz ėmiau iš Norvegijos,saugiklius sudėti galima,bet tai reikia daryti nes dabar iš vis kas iš to jog moka mokesčius,bet sumoka maža dalį?Ir daug ką galima padaryti jog lt butų geriau esame maža šalis tikrai galėtume gyventi gerai,bet mūsų valstybe neiima gerų pvz iš pasaulio,o kuria savo kvailus įstatymus,o progresinių mokesčių nepadaro ne dėl to jog čia populistinis reikalas puse ten sėdinčių turi savo verslus arba yra remiami verslininku ir iš tos kišenes iš kurios valgo tikrai neatims privilegijų.
la mour parašė:
Cha cha, apie mane gal🙂🙂 nes aš kažka leptelėjau, ir jums kažko užkliuvo. Nei aš kažką įžeidžiau nei ką. Kas kaip moka
Bet ir as nieko neizeidziau😀 nezinau kodel cia mus ikele
Vabaliukas09 parašė:
Aš dėl progresinių mokesčių pvz ėmiau iš Norvegijos,saugiklius sudėti galima,bet tai reikia daryti nes dabar iš vis kas iš to jog moka mokesčius,bet sumoka maža dal…
Ką jūs ten tokia protinga Norvegijoje darot, a?
Mokesčiai po vieną nevaikšto, mokesčiai yra SISTEMA, tad tik pseodoekonomistams kaip tamsta vieno mokesčio pakeitimas atrodo kaip panacėja.
Man asmeniškai skandinaviškas modelis patinka, bet yra ir kitokių, kurie veikia pakankamai sėkmingai - šveicariškas, Mergelių salų, airiškas ar net saudo arabiškas
Tik patinka nebutinai reiškia ir tinka: kiekvienos šalies situacija yra unikali, ir nėra tokio modelio, kuris tiktų visoms šalims visais gyvenimo atvejais. Mes neturime naftos, mes esame kitame ekonominės raidos etape, skiriasi visuomenės požiūris į mokesčių mokėjimą (vengimą) ir t.t., tad čia problema yra gerokai kompleksiškesnė, nei tik vieno atskiro mokesčio dydis ar formulė.
Rippinster parašė:
Bet ir as nieko neizeidziau😀 nezinau kodel cia mus ikele![]()
Užkliuvom ir tiek 🙈🎈
Uoga parašė:
Ką jūs ten tokia protinga Norvegijoje darot, a?![]()
Aš juk ir parašiau jog tai vienas iš dalyku kuriuos reikia keisti lt,dar daugybe kitų problemų yra,bet progresinių mokesčių pastebėjau jog bijo tie kurie uždirba daugiau nei minimumą,bet tokia kokia šiai dienai yra lt mokesčių sistema ji yra ydinga,ją reikia keisti iš esmės,neapmokestinamas minimumas turi būti,naikinamos valstybines darbo vietos kurios sudaro 40% dirbančiųjų kurie algas gauna is likusiu mokesčių mokėtoju pašalpas gauti gali tik tie kurie jas užsidirba ir tam tikra laiką o ne Visa gyvenimą siunčiami į kursus atsisakius jų pašalpos nutraukiamos,daug vietų kur galima taisyti ir gerinti ,ieškoti būdu kaip ištraukti juodus pinigus,bet visi kažkaip sprendžia problemas ne nuo to galo,ieško pinigu ten kur jų niekada nebus ir nepaliečia to galo kuriame daromas minusas,
17 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai