Lūšiukė parašė:
Plesruna isigykit![]()
Na šiaip esu maciusi, kaio neonao mailių esa, bet vistiek kokios 5-7 isgyvena
Lūšiukė parašė:
Plesruna isigykit![]()
Na šiaip esu maciusi, kaio neonao mailių esa, bet vistiek kokios 5-7 isgyvena
jele25kr parašė:
Supratau,aciu labaio temperaturos uztenka 27-28 kad tie "kokonai "isnyktu?o mes jos galime pamatyti plyka akimi?
turėtų užtekti, kad išsiristų. Plika akim nepamatysit.
Sveikos, jungiuos ir aš prie žuvų augintojų. Kažkada prieš pora metų turėjau gupijas patiną ir patelę, tai buvo prisiveisusios per pusantru metu gal iki 50. Vėliau vis išdalinau, padovanojau, nes laiko nebebuvo. Dabar vyras gimtadieniui vėl nupirko tris gupijas, bet per 12dn visos mirė, net nesupratau nuo ko.
Bet noriu vis tiek auginti, tai dabar klausiu patyrusių, kokios geriausios yra pradedantiesiems, kiek jų leisti? Kas su kuo nesipjauna?
Roberta V. parašė:
Sveikos, jungiuos ir aš prie žuvų augintojų. Kažkada prieš pora metų turėjau gupijas patiną ir patelę, tai buvo prisiveisusios per pusantru metu gal iki 50. Vėliau …
Visų pirma kokio dydžio akvariumas? Ar jame yra filtras ir šildytuvas? Ar planuojate auginti ir augalus?
Nes pasakymas, kad turiu akvariumą nieko nepasako. Jei akvariumas 10 l ir be įrangos, jis tinkamas tik gaideliui, jei su įranga, galima auginti kelių rūšių smulkias žuveles ir krevetes, jei bent 100 l tai pasirinkimas jau gerokai didesnis
Saulės pūkas parašė:
Visų pirma kokio dydžio akvariumas? Ar jame yra filtras ir šildytuvas? Ar planuojate auginti ir augalus?
Apie 50- 60l akvariumas yra ir šildytuvas ir filtras. Su augalais gal kol kas pradžiai palauksim. Užteks ir dirbtinių kol kas.
Roberta V. parašė:
Apie 50- 60l akvariumas yra ir šildytuvas ir filtras. Su augalais gal kol kas pradžiai palauksim. Užteks ir dirbtinių kol kas.![]()
Kokia temperatūra vandens?
Roberta V. parašė:
Apie 50- 60l akvariumas yra ir šildytuvas ir filtras. Su augalais gal kol kas pradžiai palauksim. Užteks ir dirbtinių kol kas.![]()
Klaida dėl augalų
M.Jur. parašė:
Kokia temperatūra vandens?
kiek pasuksi šildytuvą tiek ir bus
Roberta V. parašė:
Pirmą ką galit padaryt, tai nuspręsti kokio akvariumo norit - augalinio ar ciklidinio. Nors ciklidiniui toks litražas gal per mažas, bet man rodos gal ir rastumėt ciklidukų kurie neauga dideli. Ciklidai dažniausiai nugriaužia augalus, tad jų augintojai akvariumą dekoruoja šakom, kelmais ar akmenim. Na o jei paprastesnes žuveles, tokia skaip gupijos, pecilijos ir pan. norit augint tai pradžiai paieškokit kas parduoda greitai ir lengvai augančių nereiklių augalų - ragalapis, anubis (auga negreit, bet neitin reiklus), valisnerija. Apsodinkit akvariumą, pripilkit vandens ir lai pastovi savaitę ar dvi su įjungtu filtru. Tik tada...tik tada pirkite žuveles. Išlaukti aišku sunku, bet tada mažiau kenčia piniginė, nes 'tuščiam' akvariume, dar nėra jokių gerųjų mikroorganizmų,bakterijų ir žuvelėm tampa dideliu stresu apgyvendinimas tokiam akvariume. Dar išeitis yra nusipirkti specialių gerųjų bakterijų ir jas supilti į naują akvariumą.
Pradžiai žuvelės - gupijos, molinezijos, pecilijos, šamukai -ancitrucai, koridorai. Daug kas perka auksines žuveles. Bet turėkit omenį kad tokiam litraže ir vienai tik tik...beto jos daug kakoja ir mėgsta rausti augalus bei juos kramsnoti.
Augalus pasodint gyvus,o ne dirbtinius ir aš rekomenduočiau.Kad ir pačius paprasčiausius, nes gyvi augalai lengviau 'užkurs' akvariumą. Žuvytės valgys,kakos, o augalai tuos kakučius naudos savo maitinimuisi, bei išskirs deguonį. O dirbtiniai tik kaups nešvarumus bei dumblės.
Orynete parašė:
kiek pasuksi šildytuvą tiek ir bus![]()
![]()
![]()
Tai mam ir idomu, kokia temperatūra atsukta
4 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai