MoulinRouge parašė:
Cia jau toli nuklydom i lankas, o esme to, kodel cia atsidurem sitoj temoj ta, kad zindymo temoj patarusios apie tai kokias klaidas galimai daro zindyve ir kas jai …
Labas rytas, tikiuosi issimiegojot gerai. O dabar blaiviai pamastykim apie zinduka. Kodel jis negali isspresti zindymo problemu? As nekalbu apie tas situacijas, kai vaikas nemoka zisti, o jau gauna zinduka. As kalbu apie tuos vaikus, kurie jau kelias savaites ar menesius sekmingai zinda, bet zinda, tuo tarpu ir tiesiog ciulpia (.) istisai. Mamos juk daznai susiduria su sita problema. Man gydytoja patare duot soske. Is pradziu, kaip jau kazkada minejau, iskart atmeciau sita varianta, nes prisiminiau, kad sicia ir kai kur kitur kategoriskai rasoma jo neduot. Po keliu bemiegiu paru supratau, kad tai neturi testis, ijungiau smegenis ir emiau mastyt blaiviai, nusprendziau surizikuot, paziuret, kas bus.
Kuo vaikas traumuojamas, jei vietoj papuko gavo ciulptuka? Sprendziu pagal savaji: su ciulptuku jis sau ramiai dairosi, stebi pasauli, o ne vien mano palaidine. As galiu ramiai gaminti valgyti ir nebijoti, kad ji, kabanti man ant krutines nesykleje netycia apiplikinsiu. Jei butu kazkokia akivaizdi gresme zindymui - neisciulpia riebiojo pieno, krenta svoris ar dar kazkas, tada taip, zinduka laukan. Bet kokia garantija, kad jis butinai pakenks? O dar kad pakenks negriztamai?
Ir isvis, kodel jus taip teigiate, kad vaikas privalo visus puse metu ar net daugiau istisai kabeti mamai ant kruties? As manau, kad vaikas atejes i pasauli jau yra pasiruoses jame gyventi, kitaip galima butu ji atgal i iscias sukisti. Nieko nematau bloga, kad vaikus nuo gimimo migdo atskirame kambaryje, pratina ji prie savarankiskumo. Ir tikrai nesutinku, kad vos tik kas vaikas privalo ramintis prie (.). Taip, tai puiki priemone vaika nuraminti ir proto ribose galima jam leisti pakabet, bet nereikia atmesti ir visu kitu raminimo priemoniu - muzika, zaisliukai, tevelio glebys, pagaliau mankstos, plaukimas, kiemas. O jei vaikas tik prie mamos ir prie mamos, kuri kuo toliau, tuo labiau prakaituota, alkana, suirzusi ir issekusi, tai nezinau, kas ten jam per nauda, nes sutikime, mamos stresas ir jam persiduoda.