ema02 parašė:
Sveikos mamytės, gal kuri iš Jūsų esate tokioje situacijoje, jog pastojusi neturėjote darbo, tačiau darbinotės į kitą darbovietę? Ar prieš darbinantis pranešėte, jo…
Aš manau, kad darbo santykiuose reikia žiūrėti savo interesų. Taip, darbdaviui gali atrodyti nesąžininga, kad jūs neatskleidėte informacijos apie nėštumą, tačiau neveltui įstatymai draudžia tokių klausimų net klausti atrankos proceso metu. Tam, kad būtų apginti moters interesai. Nėštumas ir taip yra labai jautrus laikotarpis, tad aš elgčiausi egoistiškai ir galvočiau apie save. Niekas jums negali garantuoti, kad pranešusi apie nėštumą, gausite darbo vietą. Jeigu jau pasitaikė tokių atvejų, kur kaip sakot į akis pasijuokė ir atsisakė priimti į darbą, tai aš nerizikuočiau ir nieko šiuo metu nesakyčiau. Nebus smagu, kai reikės pranešti, bet kaip sakoma "oh well", susitaikys ir ieškos jums pamainos
O jeigu rimtai galvojate apie šį darbą ir kaip sakot, neplanuojat net visų atostogų imti, tai čia man tik dar didesnis argumentas, kodėl neverta apie nėštumą pranešti dabar. Pakalbėsite, kai jau turėsit pasirašytą darbo sutartį rankose