Ju.Š parašė:
Sveikos, antrus metus planuoju perrašyti močiutei, bet vis tiek planuojam ir antrą vaiką, tai ar galiu imti 3metus, nors ir nieko negausiu tuomet, bet kaip tada ska…
Naujoji tvarka galios visiems, gimusiems nuo 2023-01-01
Ju.Š parašė:
Sveikos, antrus metus planuoju perrašyti močiutei, bet vis tiek planuojam ir antrą vaiką, tai ar galiu imti 3metus, nors ir nieko negausiu tuomet, bet kaip tada ska…
Naujoji tvarka galios visiems, gimusiems nuo 2023-01-01
Sveikos, nu aš vis nepagaunu kampo ką man daryti. Mano vaikui metai vasarį mes planuojame antro vaiko atsiradimą rudenį. Galit man paaiškinti kaip viska susidėlioti kas ir kaip geriau nes tiesiog niekas normaliai nepaaiškina.
Mano pirmasis rugsėji eis į darželį. Esu girdėjusi kad kažkaip perkeli pirmojo pinigus tėčiui, tada pasilieki antrojo, nes abiejų gauti negali. Įsivaizduokim lapkritį gimsta antras, iki vario aš dar esu dekrete su pirmu tai man galioja abu dekretai ar kaip? Aš išmokas gausiu už abu? Na aš visiškai pasimetusi. Help
Kmakva parašė:
Sveikos, nu aš vis nepagaunu kampo ką man daryti. Mano vaikui metai vasarį mes planuojame antro vaiko atsiradimą rudenį. Galit man paaiškinti kaip viska susidėlioti…
Pirmo vaiko VPA perrašote tėčiui/seneliams nuo išėjimo į NGA su antru pradžios. Turint VPA išmokas už pirmą mažės išmokos už antro NGA ir VPA, todėl besidubliuojantį išmokų laikotarpį naudingiau perrašyti 🙂
milonga parašė:
Sveikos, gal kas žino, ar nuo 2023 m. pakeitimų, bus galima antrus VPA metus perrašyti tėčiui ar seneliams?
Negalima.
Bet jei vaikas gimęs prie senos tvarkos dar tai galima
Ievute888 parašė:
Sveiki, jeigu imciau du metus ir antrais metais i pabaiga iseiciau anksciau dirbti. gauciau atlyginima ir pasalpa ar tiesiog tik atlyginima
Nuo 2023 gimusiems vaikams - tik atlyginima
Ievute888 parašė:
Sveiki, jeigu imciau du metus ir antrais metais i pabaiga iseiciau anksciau dirbti. gauciau atlyginima ir pasalpa ar tiesiog tik atlyginima
Jus galėtumėte gauti darbo užmokestį ir išmoką. Tačiau jei bendra išmokos ir užmokesčio suma viršytų jūsų prieš tai buvusį atlyginimą, tai išmoka atitinkamai sumažėtų. Dar nepamirškit, kad iš 24men.2 mėnesiai neprileidžiami yra vyro, tai mamai priklauso 22men.VPA 🙂
Passion fruit parašė:
Jus galėtumėte gauti darbo užmokestį ir išmoką. Tačiau jei bendra išmokos ir užmokesčio suma viršytų jūsų prieš tai buvusį atlyginimą, tai išmoka atitinkamai sumažė…
Bet ir šitas galioja nuo šių metų tvarkos?
Sypsenele10 parašė:
Bet ir šitas galioja nuo šių metų tvarkos?
Taip
Ištrauka iš Sodros apie pasikeitimus nuo 2023m.
Vaiko priežiūros išmoka ir darbo pajamos
Jei neperleidžiamais vaiko priežiūros mėnesiais mama, tėtis ar globėjas gaus darbinės veiklos pajamų ar išmokų, bus mokamas skirtumas tarp vaiko priežiūros išmokos dydžio ir gaunamų pajamų.
Visais kitais mėnesiais darbinės veiklos pajamos ir (ar) išmokos nemažintų gaunamos išmokos, jeigu išmokos ir papildomų pajamų suma neviršytų 100 proc. buvusio vidutinio atlyginimo (pagal kurį buvo apskaičiuota vaiko priežiūros išmoka).
3 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai