2018.03.27 16:46 (prieš 8 m.)
Praktiska parašė:
Cia kaip ir man,dar toli,bet as jau galvoju apie kudikio krikstynas ? nezinau ar daryt,nes as neesu labai tikinti,vyrui isvis baznycia neegzistuoja,tai kaip ir atro…
Abu vaikus krikštyjom su abiejų pusių seneliais ir jų krikštatėviais. Tiesa mažylio krikštynose dar draugas su žmona buvo, kad pafotkintų, nes po dukros krikštynų prisiminėm, kad seneliai nei vienas padorios nuotraukos nepadarytų net jei nuo to priklausytų gyvybė
Vaikus rengiau su šviesiais šliaužtais, nes vieną krikštijom 4 mėn, kitą 5 mėn. Tai atkrito brangių spec. krikštynoms perkamų suknelių ir kostiumėlių kaina. Skraistę pasiuvau pati, abiems vaikams tą pačią naudojom. Man smagu buvo, kad rankų darbas su meile
Fotografo nesamdėm. Tai sakau, po dukros krikštynų gal tik tris padoresnes nuotraukas teturim, o sūnaus draugas su mano telefonu sugebėjo tokių nuostabių kadrų pagaut, kad tikrai profesionalas vargu ar būtų pagavęs. Bet mes mėgstam nuotraukas iš gyvenimo, specialiai su dekoracijomis darytos mums vėliau vartant primintų ne krikštynų džiaugsmą, o fotosesiją
Kavinių neužsakinėjom (nes žmonių 8-10). Tiesiog kavinėse darbo metu rezervavom staliuką ir apmokėjom iš anksto nutartus pirmą, antrą patiekalus ir desertą. Abi krikštynos mums kainavo apie 200 eurų. Bet krikštijom ne Vilniuj, kur gyvenam, o Panevėžy (ten mūsų mylima bažnyčia), tad kavinių maisto kainos yra bent 1,5 karto mažesnės. Dovanoti pinigai abiem atvejais išlaidų visiškai nepadengė, bet vistiek gavosi apie 75%.
Ai dar, mes sau spec. rūbų nepirkom. Apsirengėm gražiai iš to kas spintoj buvo. Žvake ir auka pasirūpino krikštatėviai, nes jie pagal tradiciją ir turėtų tuo rūpintis. Tiesa krikštamotė turėtų ir rūbelius bei skraistę parūpint, bet mūsų atveju man buvo paprasčiau tą padaryt nei krikštamotei
Ir mūsų abu vaikai tų pačių krikštatėvių - vyro brolio su antra puse.