phonetixe parašė:
Nestumui tth turi buti kuo arciau 1
Taip, teisingai, man stengiasi kad ir nestumo metu butu apie 1...o pastojau TTH 3 buvo
Vidutiniškai 2–3 iš 100 nėštumų nustatomi skydliaukės sutrikimai. Problemų kyla tuomet, kai skydliaukė gamina per daug arba per mažai hormonų. Skaityti
visą straipsnįphonetixe parašė:
Nestumui tth turi buti kuo arciau 1
Taip, teisingai, man stengiasi kad ir nestumo metu butu apie 1...o pastojau TTH 3 buvo
Rita Ora parašė:
O kaip tą tth sumažina? Vaistais? Tiroksinu gal?![]()
Taip, tiroksinu.
Na aš buvau darius skydliaukės tyrimus prieš metus, TTH buvo 2,56. Kai pastojau nebepasitikrinau - ne tas galvoj tuo metu buvo
Mėnuo po nesivystančio dar irgi įtilpau į normas (prieš du mėnesius) (tiksliai nepamenu, bet rodos buvo 3,33), o va ką tik daryti tyrimai tik patvirtino mano mintis, kad vistik nėra gerai su ta skydliauke...įtariu, kad nuo to aš ir tokia "slabna" jaučiuos
O Jūs senai vartojat jau tiroksina? Pasijuto kokie pakyčiai?
Aš trys savaitės kaip geriu. Net nežinau, ar tai galima vadinti pokyčiais, bet šiek tiek aktyvesne tapau, kraujospūdis pakilo, nes buvo žemas. Kelios dienos nuo gėrimo pradžios labai permušinėjo širdis, bet po poros dienų susitvarkė. Turbūt organizmas pratinosi prie padidėjusio tiroksino kiekio kraujyje. Beje, pastojus, jei tuo labiau prieš tai jau buvo negeras TTH, iš karto reikia pasidaryti tyrimus. Ir viso nėštumo metu gana dažnai kartoti.O koks jūsų ATPO? Nes jis čia kalčiausias dėl šokinėjančio TTH, vadinamas autoimuninis tiroiditas.
Pavasariukė parašė:
Aš trys savaitės kaip geriu. Net nežinau, ar tai galima vadinti pokyčiais, bet šiek tiek aktyvesne tapau, kraujospūdis pakilo, nes buvo žemas. Kelios dienos nuo gėr…
ATPO lyg ir geras - 9,02
o pas Jus?
Rita Ora parašė:
Na aš buvau darius skydliaukės tyrimus prieš metus, TTH buvo 2,56. Kai pastojau nebepasitikrinau - ne tas galvoj tuo metu buvoMėnuo po nesivystančio dar irgi įt…
Su TTH 3 pastoti galima (pati pastojau), su isnesiojimu gali kilti problemu...bent jau man endokrinologas taip aiskino...as geriu po 125 mg/150 mg kas antra diena reikia kaitalioti dozes...geriu tiroksina jau 7 menesiai...2 menesiai iki pastojimo ir va 5 nestumo jau...pojuciu nebuvo jokiu nei pries geriant, nei geriant...nors gal plaukai maziau slenka...bet nzn ar nuo tiroksino cia ar nestumo
Pavasariukė parašė:
Na mano 130, kai norma 0-34. Kuomet ATPO geras, net nežinau ar reikalingas tiroksinas TTH sumažinti. Reikėtų pasitarti su geru endokrinologu.![]()
Reikalingas...mano ATPO yra 8
25 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai