Mandel parašė:
O gal zn kokiu video youtube ar kur kitur kaip tai padaryti teisingainesinori prisidirbti
![]()
Paieskoje youtubej parasyk "hand expression"
Mandel parašė:
O gal zn kokiu video youtube ar kur kitur kaip tai padaryti teisingainesinori prisidirbti
![]()
Paieskoje youtubej parasyk "hand expression"
Shinshila84 parašė:
Labas vakaras, norejau pasiteirauti, o kas ieina i sveiku (nesukelianciu alergijos) produktu sarasa? Nes jau kaip pagalvoju, kad praktiskai daugelis produktu yra …
Labas. Na pamenu, kad pirmais kudikio menesiais mane i panika vare tas tinkamu produktu sarasas irgi, nes arba pilva puciantys, arba alergizuojantys, kai geriau pagalvoji. Realiai, individualiai nuo vaiko priklauso, kiek ir ko gali valgyti, tik bendros taisykles prisilaikymo yra. Dazniausiai didziausias priesas yra karves pienas. Tai produktu su nerugusiu pienu, su grietinele ir pan. tikrai pirmaisiais vaiko men. nevalgyciau. Saugesnis yra sviestas, nes jame daugiau riebalu, nei baltymu, jogurtas irgi prie saugesniu. Bet mano vyresneli itin vienu metu bere, tai juos visus kuri laika buvau nurasius. Saugus tokie kaip cukinija, kopustas del alergijos, bet blogis del pilvo putimo. Net nuo bananu maniskis raitydavosi, nuo to, kad as suvalgiau, o veliau nuo bananiniu tyreliu. Nors jie ir nealergizuoja. Tai tekdavo atsargiai su ju kiekiais, bent jau ne pries nakti, jei miegoti nakti norisi. Draugavom pradzioj itin su triusiena, kalakutiena, bulvem, kukuruzais. Mano vienintelis skanestas budavo saldus kukuruzai. Vienu metu pati kepdavausi avizinius sausainius ir avizu kose daznai valgydavau. Bet vel, ne visiems vaikams tas tinka. Mano pusseseres mergaite net avizos alergizuodavo. Vel gi, ne visi vaikai turi tuos dieglius ir alergijas. Kai gulejau ligonineje besilaukdama antro, klausiausi akis isputusi, kaip mama is Panevezio rajono, savo dukra puses metu maitino (ne tai, kad pati nevalge, bet dave tiesiogiai vaikui!) piena karves is ukininko su medum sumaisyta. Medus is vis iki metu del jame esanciu bakteriju netinkamas. Bet mama druta, dukra irgi, viskas su jom gerai. As pati vis dar zindau savo jauneli. Dabar jam metai devyni men. Valgau ir juoda sokolada ir kavos geriu - viskas ok. Isaugom ta laika, kai mamai kankintis teko.
mamasi parašė:
Labas. Na pamenu, kad pirmais kudikio menesiais mane i panika vare tas tinkamu produktu sarasas irgi, nes arba pilva puciantys, arba alergizuojantys, kai geriau pag…
Apie keptus, raugintus produktus, konservus, produktus su E is vis nekalbu. Aisku, kad jie netinka.
Mandel parašė:
Ka tureciau daryti,jei maziukas neisvalgo viso pieno,valgo lb trumpai,krutine tiesiog sprogsta,bijau,kad nebutu kokio uzdegimo![]()
Nusitrauk siek tiek, tik tiek, kad nesijaustu maudimo ir siulyk pirma ta kruti, kuri pilnesne. Susireguliuos tikrai pieno kiekis ir vaiko poreikis. Nepumpuok tik is tos sprogstancios kruties daug, nes ji ir gamins daug, bus nesibaigiantis ratas. Svarbiausia, neuzmik nakciai su skaudancia krutimi, truputi ja nutrauk ir viskas bus ok. As turejau mechninin pientrauki, tai keliu spustelejimu pakakdavo. O su jauneliu buvo kita istorija, jis nevalge pirmus du men. Tai tas krutu sprogimas gan greitai baigesi ir po to pumpuodavau viena kruti net iki 40 min, kad tik pieno reikiama kieki gauciau. Tada jau tik avent elektrinis pientraukis padejo. Jis isimena paspaudimo stipruma ir traukimo ritma, tad visai neblogai istraukia.
Mandel parašė:
O kai jis uzmiega prie krutines,kutineju visaip,bet prikelti neimanoma,kartais kai pampi pakeiciam,tai dar pavalgo pora min, uzpakaliuko plovimas nepadeda,nes jam l…
Maniskiams suveikdavo smakro pakutenimas arba prie ausyciu paglostymas. Tas turetu refleksus sujudinti ir per miegus tada piena traukdavo :).
Sveikos, noreciau jusu patarimo. Maitinu savo suneli tik mp pagal vaiko poreiki kartais kas 30 min praso maksimum kas 2,5 val. Maitinimas trunka 20 min buna ir 40 min. Per menesi priaugome 900gr nuo numesto svorio ir 3,5 cm. Tustinasi vaikas jau pora savaiciu tik viena karta I para ( garstyciu spalvos), slapiu pampersu daugiau nei 6. Siandien pediatre pasake, kad yra pieno trukumas, nes vaikas tustinasi tik karta I para ir tokio amziaus turetu valgyti minimum kas 3- 3,5 val ir kruti turetu istustinti per 10min. Visiskai pasimeciau dabar, nes galvojau man pienuko uztenka. Ka galetumet patarti, nes nenoriu maitinti misinukais.
Atarvanka parašė:
Sveikos, noreciau jusu patarimo. Maitinu savo suneli tik mp pagal vaiko poreiki kartais kas 30 min praso maksimum kas 2,5 val. Maitinimas trunka 20 min buna ir 40 …
Vienintelis patarimas- keisti pediatre, nes taviske visiskus vejus sneka. valgymo laikas yra neribojamas, kaip ir neribojamas laikas, kas kiek laiko vaikas praso valgyti. cia sovietinis paveldas maitinti kas 3 val ir ne dazniau.... juolab, tavo vaikuciui mazdaug siuo metu turetu buti augimo suolis. gali buti, kad butent siuo metu vaikutis pasisavina viska is tavo pienelio ir tustintis 10kart per diena siuo metu nera is ko. kakutis normalus, sysiojimai taip pat normalus, prieaugis geras. miegok ramiai, viskas pas jus tvarkoje
Atarvanka parašė:
Sveikos, noreciau jusu patarimo. Maitinu savo suneli tik mp pagal vaiko poreiki kartais kas 30 min praso maksimum kas 2,5 val. Maitinimas trunka 20 min buna ir 40 …
Viskas pas tave gerai yra
is kur ji istrauke ,kad per 10min turi istustinti kiek nores tiek vaikas valgys
jeigu daugiau nei 6 slapi pampiai tai labai gerai, o del tustinimosi tai ir normalu, nes vaiko organizmas savinasi daugiau pienuko todel maziau kakoja.
Atarvanka parašė:
Mano dukrytė irgi dažnai valgo, kas 1 - 1.5 ir viskas gerai, nesąmonė, kad turi valgyti kas 3 - 3.5, kiekvienas vaikutis skirtingas ir jeigu jam norisi dažniau valgyti, tai tegul ir valgo. Gydytoja nesąmones kalba, neimkite į galvą
Sveikos, seku si firuma ir stengiuosi isisavinti kiek imanoma informacijos, aisku be praktikos tai daug sunkiau, laukiu pirmagimes ir labai noriu ir tikiuosi, kad ja maitinsiu savo pieneliu. Buvau nudziugusi, kad pries sav atsirado priespienio laseliai, bet jie vel kazkur dingo, stengiuosi but rami, bet kazkaip neramu
noriu patarimu jusu, kad pirmos dieneles mums praeitu kuo sklandziau, kad niekas neismustu is veziu ir taisyklingo maitinimo, ir kad sulauktume tikrojo pienelio, cia butu pradinis tikslas, o veliau vel klausiu, vel tikslinsiuos, aciu visoms, kurios kazka patars
4 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai