2025.08.07 20:02 (prieš 8 mėn.)
Sveikos, prisijungiu prie temos papasakodama savo istoriją - endometriozę man nustatė tik privačioje klinikoje, kai kreipiausi dėl (ne)vaisingumo. Iki to laiko, kad ir kokias skausmingas mėnesines turėjau, stirpius pms simptomus jaučiau, tepimus turėjau, netgi poliklinikoje gydytoja lyg matė "cistutę" - sakė, kad nieko ir niekada niekas jokios endometriozės man neminėjo. Patardavo gerti Ibuprofen ar PMS OK vaistus. Taigi buvo šokas išgirdus šią diagnozę, bet ryžausi laparaskopinei operacijai, kuri pradžioje tikrai palengvino mėnesines, skausmus, išnaikino tepimus... bet neilgam. Tikėjau, kad ir vaisingumui padės, bet nepadėjo, todėl dėl vaisingumo pradėjome IVF kelią. Taip pat endometriozės gydymui gydytojas man skyrė RYEQO vaistų, nusipirkau pagal receptą iškart kelias pakuotes, bet pavartojus savaitę pradėjau labai prastai jaustis ir prasidėjo kažkokie žarnyno sutrikimai. Gydytojas buvo nustebęs, nes sakė, kiek šių vaistų skyrė nei viena nesiskundė, o ir vaistinėje man patikino, kad šie vaistai labai gerai "sutvarko" hormonus. Jeigu kuriai būtų aktualu, mielai perleisčiau Ryeqo vaistus už simbolinę kainą.