2018.05.05 15:40 (prieš 7 m.)
minka parašė:
Sveikos jungiuos ir as...gyvenu italijoje taigi... kumunaliniai tikrai kainuoja nemazai kiek isnaudoji pvz.uz dujas uz du men sumokejau 240, daugoka,bet si men pare…
Sveika, na čia neturi jokios reikšmės kiek aš toj Italijoj gyvenu, nes kiekvienas regionas ir kiekviena savivaldybė priedo turi savo tvarką. Pas mus darželiai mokami, yra visai visiems mažiems vaikams ir yra jau didesniems nuo 3 metų. Su labai mažomis pajamomis minimaliai kiek moki tai 73 eurai per mėnesį, bet kainos didesnės jei gauni padorias pajamas, tai jau gaunasi 140-200 eurų už vaiką. Be to, jei pabūtumėte grupėse italų, kurie taip pat taupo tai pastebėsite, kad net toje pačioje gatvėje gyvenantys žmonės gali labai skirtingas sumas gauti. Be to, kad šviesa yra brangi, dar įskaičiuoja ir kiek maždaug vienas žmogus suvartoja, o jei žiema ir didelis namas, tai paskaičiuoja ir tai. Aišku, kad kai nesueina galai reikia aiškintis ir tai užtrunka. Be to, mano sąskaitoje aiškiai parašyta kiek kas ir už ką kainuoja ir pas mane įtraukta canone di abbonamento alla televisione 18 eurų. Be to dar kai ką reiškia ir energetinė klasė. Tai, kad mažai mokat puiku, mes Emiglia Romagna mokam daugiau, ypač jei energetinė klasė žema
O su tom lengvatom, tai vėl gi, aš galiu turėti šeimos kortelę, bet visos lengvatos ar gauni ar ne remiasi į šeimos pinigus ir negaunu tų lengvatų dėl elektros. Nebent turiu laikyti labai mažas pajamas, kad man sumokėtų tas sąskaitas.