Swwietta parašė:
Gyd Odilija Rudzeviciene.tik nezn ar ji priima santariskese.pasiskambinkit paklauskit.
Aciu
Swwietta parašė:
Gyd Odilija Rudzeviciene.tik nezn ar ji priima santariskese.pasiskambinkit paklauskit.
Aciu
šiandien buvom Santariškėse vaikų konsultacinėj polillinikoj pas dermatologą, pasakė, kad seborėjinis dermatitas, tepti Fucidin H, kol išsilygins oda, o tada nieko nedaryti. Tik liepė maudyti kasdien su Emolium arba Oilatum aliejum. Ar jums liepė maudyti kasdien? Kažkaip man ne itin profesionaliai? Dar liepė neklausyti nieko ir mažiau skaityti interneto, kai pasakiau, kad Fucidin H odelę plonina. O ieškoti maždaug nieko nereikia, būna mažiems vaikams taip ir tiek. O tai sakau, kai pranyks ir vėl atsiras šlapiavimas už ausų (mums tik tokia bėda) sako, tai ir vėl tepsit. Sako, oda suplonės, jei 10 metų tepsit tuo Fucidin H
Nežinau, ar labai jau pasitikiu tuo gydytoju.
brigita27 parašė:
Aciu
Mes pas ją lankėmės praeitą savaitę, tiksliau gulejome dienos stacionare. Pas ją pakliūti sudėtinga, aš vedžiau dukrą pas ją į konsultaciją į Vilniaus sveikatos namus. Iš ten ji mums pasakė atvykti pas ją į Santariskes. Prieš tai, balandžio mėnesį lankėmės pas Marčiukaitienę, šiaip gydytoja irgi maloni, bet toliau renkuosi eiti pas Rudzevičienę. Ji yra alergologinio skyriaus direktorė, gal todėl ir sunku pas ją pakliūti.
sora123 parašė:
šiandien buvom Santariškėse vaikų konsultacinėj polillinikoj pas dermatologą, pasakė, kad seborėjinis dermatitas, tepti Fucidin H, kol išsilygins oda, o tada nieko …
Mum sake alergologe kad sergant dermatitu oda labai sausa todel butinas vanduo kad oda pripildytu vandens. Kadangi po maudyniu vanduo greit isgaruoja buy8na tepti drekikliais kad vanduo neisgaruotu maudyti paprastam vandeny nes jai su aliejum tai i oda vandens nepatenka nes kuna apgaubia aliejus. Jai norim su sliejum tai io ipilti maudyniu pabaigoje. Na kaip visada kiek zmoniu tiek nuomoniu
Vanduo oda dziovina, todel praustis kasdie turint sausa/ atopine oda tikrai nederetu, priesingai- praustis tokiu atveju reiketu kuo reciau, o visi naftos produktai odos pavirsiu padengia vientisa plevele, kuri viena vertus neleidzia dregmei is odos isgaruoti (susidaro ispudis, kad odele suminksteja, atsigauna), taciau kita medalio puse yra ta, kad ta plevele neleidzia odelei kvepuoti (pabandykite uzpilti benzino ir maisto aliejaus ant vandens pavirsiaus- pamatysite apie ka kalbu). Todel as esu uz odeles tepima naturaliais nerafinuotais aliejais, kurie ne tik maitina, bet ir drekina odele ( ju deda ir i naftos produktus, kad pagerintu siu savybes). Tiesa praustis reiketu svariu vandeniu o ne aliejuotu vandeniu- po tokios vonios liksite nenusiprause, aliejus tepamas ant dregnos odos is karto po maudyniu, kol odeles poros atsiverusius ir gali pasisavinti daugiau jai reikalingu medziagu.
Jeigu gydytojai padarytu nuo savo puses viska, tuomet mamoms nereiketu informacijos ieskoti internete, taciau neretas dabar tik israso vaistus susitvarkyti su neaiskios priezasties pasekme ir visai nesidomi pacia problemos priezastimi, kol ji netampa akivaizdi. Manes jau neitikina tokie teiginiai, kad maziems taip buna- sveika oda yra sveika oda, o jei ji zaizdoja, tai turi buti tam priezastis, jei jos nera is isores, vadinasi ja kazkazkas griauna is vidaus. Bet tai yra tik mano, ne gydytojo, nuomone.
sora123 parašė:
šiandien buvom Santariškėse vaikų konsultacinėj polillinikoj pas dermatologą, pasakė, kad seborėjinis dermatitas, tepti Fucidin H, kol išsilygins oda, o tada nieko …
Malecko braizas.Jis mano vaikui sake,kad tepsis hormonu visa gyvenima.Bet atradom alergena ir viskas baiges.Hormonu netepu ir netepsiu.
Lauksmė parašė:
Malecko braizas.Jis mano vaikui sake,kad tepsis hormonu visa gyvenima.Bet atradom alergena ir viskas baiges.Hormonu netepu ir netepsiu.
mes pas tą patį buvom. O pas ką tada eiti normaliai konsultacijai? Pas ką jūs buvot? Kaip man pradėti tų alergenų ieškoti net nežinau. Užsiregistravau pas Kisielienę Kairiūkščio g. - gal ji papasakos išsamiau, kas kaip ir nuo man pradėti.
O kuo tepi, kai odelė jau verkiant prašosi kažko? Pas mano merginą už ausyčių šlapiuoja...
Šaltakojė parašė:
Vanduo oda dziovina, todel praustis kasdie turint sausa/ atopine oda tikrai nederetu, priesingai- praustis tokiu atveju reiketu kuo reciau, o visi naftos produktai …
labai gerai pasakyta
jei viską išaiškintų, tai, ko gero, neieškočiau internete. Mes su vyru irgi pamąstėm, kad kasdien maudyti, tai tikrai nesąmonė. Aš gydytojui sakau: mes maudymo pabaigoj įpilam užplikytų linų sėmenų, tai jis tik numojo ranka, maždaug "ką čia žaidžiat", nieko tai neduoda.
Šaltakojė parašė:
Vanduo oda dziovina, todel praustis kasdie turint sausa/ atopine oda tikrai nederetu, priesingai- praustis tokiu atveju reiketu kuo reciau, o visi naftos produktai …
Su viskuo sutinku, isskyrus del vandens. Sausina ne pats vanduo, bet kai istraukiamas vaikas is vandens ir vanduo dziusta, tada dregme traukia is odeles. Del to kuo greiciau reikia istepti tinkamais emolentais. O vanduo tikrai drekina, tai naturalus drekiklis.
Atkreipkit demesi kai namuose per sausa labai pablogeja odos bukle.
Bet AD labai individuali liga ir cia viskas labai individualu.
Man atradimas buvo levandu hidroliatas pazeistai odelei. Paraudimai sumazedavo, odele atsigaudavo.
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai