eziuks parašė:
Labuka.taip,taip...pritariu-kiekvienoje kompanijoje savo taisykles.Man yra 20darbo dienu metuose atostogu,neskaitant bank.h.,jei ipuola ta menesi,tada nesiskaito ta diena.Gal pas tave kalendorines 25dienos?Veliau,kai isdirbu 3metus prideda,nesigilinau kiek...po 5metu 5dienas,o man tik pilni metukai teratai siandie su menedzere skaiciavom,kad grist tureciau sausy,bet jau sausy naujas atostogu sudarymas metams ir vel galiu pasiimt mokamas,jei dirbsiu ir ketinu grizt,apie grizima nedaug ka zinau,tai palikau spalio menesiui,atsius laiska.Dabar belieka laukt laisko su apskaiciavimu, kiek gausiu 6savaites (90proc.atlyginimo)is darbdavio ir likusias 33,kaip ir visom kitom...As tai jau pasirasiau ir nebekeisiu,pasiimu atostogas menesi pries gimdyma,po atostogu- balandzio 8 gal iseis pagimdyt laiku(juokauju)bet tai joks skirtumas,jau mokejimas prasides nuo 8,gimdysi ar ne...
Minejai,apie menesiuka pries gimdyma,ziurint koks darbas...mano bose pagimde pries menesi,tai jinai pries gimdyma daznai neateidavo,sakydavo sunku sedet,po pietu jau nebe tas,o ir vairuot ir kompas pries akis...nors tempe iki gimdymo,kai liko 2savites nebejo.
Mano darbas nera sunkus,noriu pasedziu,noriu pavaikstau,stengiuos ryte daugiau pavaiksciot,nes po pietu tokia issisiepus tinginiuke jauciuosi...
Manau pasilik atostogu pries gimdyma,nes ka gali zinot,jei leliukas ateis anksciau...
Mano drauge LT turejo gimdyt sausip 19,opagimde gruodzio 17,tipo tai persiskaiciavo,o gal truputi ir anksciau gime,besuprasi:),o puskei taip pat 5 dienom anksciau..o va bosei 2savaites velavo...tai padare cezari,neklausinejau smulkiai odel,bet tipo jam gerai buvo pilvely:)))Siaip mamytes Anglijoj,girdejot kiek telaiko ligoninej
,as buvau lengvam soke
![]()
Bosei po cezario islaike 4dienas,tipo jinai sako ;nuo 3 iki 5dienu telaiko,jei cezaris...
jei normalus gimdymas ir lelius normaliai jauciasi mama isvaziuoja po gimdymo ,kai praeina 3valas,kai isgirdau tai visa diena neisejo is galvos
sako;nera reikalo draudimo pinigus metyt...nu zinai pagalvojau,kai as viena UK,tai man butu gerai nors para ka leistu pabut,del isitikinimo.Nu ka tas vyras,nors paslaugus,bet vistiek,jisai dar pats bus soke :))) O salygos UK,sake visai normalios,kur bosiene gimde ir as i ta esu itraukata ligonine,sake nepergyvenk,super salygos,bet trumpai:))))
Sveikute,
Ne zinok ne kalendorines, o darbines. Ta prasme savaitgaliai neieina/nesiskaiciuoja