In94 parašė:
Aha man ir taip gydytojas sakė, viskas tikrai dar gali pasikeisti![]()
Tikėkimės kad mums taip ir bus❤️
In94 parašė:
Aha man ir taip gydytojas sakė, viskas tikrai dar gali pasikeisti![]()
Tikėkimės kad mums taip ir bus❤️
Man irgi placenta žemai, paskyrė tausojanti rėžimą, jokių sunkių kėlimų ir geriau gulėti nei sedeti, sake darys papildomus ekoskopus nes vis stebės ar kyla ir sake tikrai didele tikimybe kad pakils ir galėsiu pati gimdyti
dar sake kiek įmanoma labiau vengti santykiu bent jau iki 18-22sav ekoskopo kai galės patikrinti ar kyla aukštyn
Stebuklelis parašė:
Kaip smagu kad yra su kuo apie tai pasikalbėti ir netgi tuo pačiu nuraminti🙂❤️
Tam ir yra tos grupės/forumai, kad galėtume dalintis patirtim ir vieną kitą nuramint esant reikalui
Eina sau kaip skirtingai tos gydytojos sneka😃 man su pirmagime irgi placenta buvo zemai,nieko neskaiciau forumuose, nieko ir nesake gydytoja,pagimdziau pati,viskas tvarkoj👍
O dabar po 12sav echo ziuriu pzymeta,kad placenta vel zemai,prisiskaiciau cia visokiu nuomoniu,ir dabar uzklausiau gydytojos,sako viskas cia gerai, pakils🤷♀️ sakau ar lytiniams santykiams neturi itakos,nes turejom,sako nu jeigu iki dabar nieko nenutiko tai viskas ir gerai🤷♀️😄 ai ir pirmagime kilnoju,uznesu i 5ta auksta, nesu is/i darzeli,namie ir pastoviai kilnot reik tuos 12kg, sakiau gydytojai,nu sako tokia jau ta mamu dalia😄👍
Nu as labai tikiuosi,kad viskas ir dabar bus gerai🙏nes su siuo nestumu tiek visko skaitausi,tiek baimiu visokiu prisigalvoju😮💨🥴
Sunshinesmother parašė:
Eina sau kaip skirtingai tos gydytojos sneka😃 man su pirmagime irgi placenta buvo zemai,nieko neskaiciau forumuose, nieko ir nesake gydytoja,pagimdziau pati,viskas …
Tai žema placenta nėra pirmeiga, kad neleistų pačiai gimdyti. Ir jei nekraujuojat, netepliojat dėl to tai ir gyvenat įprastai
kadangi narė buvo pratepliojus dėl žemai esančios placentos tai ir reikia tokiu atveju pasisaugoti labiau 😊 pas mane pvz irgi placenta žemai, bet spec. rekomendacijų dėlto nebuvo ir niekas neakcentavo, nes dėl jos nebuvo kraujavimų jokių. Akcentuoja kai atlieka 18-20sav echo labiau, nes iki to laiko pakyla dažniausiai. O jei ne, tai matuoja koks atstumas iki kaklelio žiočių. Ir jei reikia skiria tausojantį rėžimą
Noriu pasidalinti, ką prieš kelias dienas patyriau būdama nėščia poliklinikos registratūroje (Justiniškių šeimos gydytojų kabinete, Vilniuje). Šioje įstaigoje ne pirmą kartą teko patirti nemalonų darbuotojų bendravimą, bet kas nutiko prieš kelias dienas mane privertė imtis veiksmų ir tai skelbti viešai, kadangi manau jog tokioje įstaigoje toks darbuotojų bendravimas su nėščia moterimi yra nenormalus.
2023-11-30 paskambinus į polikliniką atsiliepė registratūros darbuotoja. Pradėjus pokalbį paprašiau jos atsiųsti kraujo tyrimus į el.paštą, darbuotoja nurodė, kad juos galiu matyti e-sveikatoje, atsakiau, kad suprantu, bet prašau atsiųsti, nes mano šeimos gyd. rekomendavo šiuos tyrimus turėti el.pašte, kadangi taip gydytojui yra patogiau juos įvertinti, užbėgant įvykiams už akių viskas būtų tuom ir pasibaigę, jeigu darbuotoja būtų paaiškinus priežastis dėl ko negali atsiųsti, tačiau ji paklausė mano vardo ir pavardės su ta idėja, kad padarys ko prašau. Kai pasakiau savo vardą pavardę nuo šio momento staigiai pasikeitė darbuotojos bendravimas ir elgesys su manim, išankstinis nusistatymas, panieka ir asmeniškumai (ši darbuotoja mane žino dar nuo mokyklos laikų). Darbuotoja su pašiepa man atsakė: oi ne tikrai nesiųsiu, nes nenoriu ir neprivalau to daryti. Klausiu jos: kodėl?kokia to priežastis? Ji man vėl grubiai atsako: nes man nepatinka jūsų bendravimas, atvažiuokit ir pasiimkit vietoje. Aš ją perspėjau, kad skųsiuos dėl tokio jos bendravimo ir paprašau prisistatyti, taip pat patikslinti, kas yra jos vadovė. Darbuotoja tik nusiprunkščia ir atsako: skųskitės. Toliau įsitikinus, kad ji man neprivalo suteikti jokios informacijos, pasako: nieko aš jums nesakysiu ir numeta ragelį.
Pabandžius skambinti iš naujo, telefono linija atjungta, bandau skambinti kitu numeriu, atsiliepia ta pati darbuotoja ir supratusi, kad skambinu aš, vėl pakeltu tonu atsako, kad jokios informacijos man neteiks ir numeta ragelį.
Nusprendžiu su vyru nuvažiuoti į polikliniką. Atvykus į vietą prasidėjo protu nesuvokiamas elgesys iš tos pačios darbuotojos. Man paprašius dar kartą nurodyti kas yra jos vadovė ir pateikti telefono numerį darbuotoja kategoriškai atsisakė, pradėjo su manim elgtis ir bendrauti neadekvačiai, kreiptis į mane “tu”, žeminti, auklėti mane kaip aš būdama nėščia turėčiau elgtis, kad mano toks elgesys yra nenormalus. Tuomet dar prisiminė, kad mane žino nuo mokyklos laikų ir nusprendė įžeisti pasakydama: ar tave mokyklos prisiminimai skaudina (noriu patikslinti, kad nuo šio žmogaus mokykloje esu patyrus patyčias). Aš jai priminiau, kad ji dirba viešoje įstaigoje, kad ji elgiasi su nėščia moterim neadekvačiai ir kad jos asmeniškumam čia ne vieta, tačiau jai buvo vienodai. Tik įsikišus mano vyrui ji nusiramino.
Kitą dieną paskambinau pačiai direktorei, tačiau jos elgesys buvo niekuom nesiskiriantis nuo darbuotojos su kuria aš susidūriau prieš tai. Pokalbio metu direktorė nesistengė manęs išklausyti, visą laiką pertraukinėjo mane, nesistengė suprasti ką bandau jai paaiškinti, pasiūlė persirašyti į kitą įstaigą, teigė, kad aš pati kurstau konfliktus. Lygiai taip pat mane užgauliojo, mane žemino ir gyrėsi, kad jos darbuotojos yra malonios, kad čia tik aš prisigalvoju. Pokalbio metu girdėjosi, kad šalia jos yra ta pati darbuotoja ir jos kartu juokėsi iš manęs. Kai įsitikinau jog direktotė palaiko tokį darbuotojų elgesį su pacientais ir daugiau neverta su ja tęsti pokalbio, nusprendžiau taip visko nepalikti ir skųstis aukštesnėm institucijom, tokį elgesį skelbti viešai, nes aš patyriau smarkų psichologinį smurtą, nervinį priepuolį, naktimis atsibundu ir negaliu užmigti, nes mintys sukasi tik apie patirtą konfliktą, nebeturiu apetito, kad ir kaip stengiuosi suprasti, kad man šiuo metu negalima būti tokioje būsenoje negaliu susitvarkyti su savo emocijomis, nes šis įvykis mane smarkiai sukrėtė. Mano manymu, tokioje įstaigoje kaip poliklinika personalas negali taip elgtis ir privalo laikytis etikos kodekso, t.y nereikšti simpatijų/antipatijų, tvardytis, gerbti pacientus, nediskriminuoti, nežeminti, nereikšti paniekos, nenaudoti psichologinio smurto, o šiuo atveju dauguma etikos kodekso punktų buvo nesilaikoma ir elgiamasi ne profesionaliai.
Tikiuosi šis mano paskelbtas įvykis paskatins ir kitus kalbėti apie tai garsiai, nes su tokiu elgesiu sveikatos įstaigose tenka susidurti ir personlas kartais per daug sau leidžia. Ypatingai tolerancijos privaloma laikytis su nėščiomis moterimis.
Sveikos merginos,
Seniai jau stebiu šią grupę, o dabar pagaliau ir aš noriu prisijungti prie diskusijos.
Mums jau 17 savaičių, augam gerai, o man jau prasideda nenormalios mintys: žiūriu vis į veidrodį, o pilvukas neauga, kitą dieną jaučiu, kad jau po valgio kelnes reikia prasisegt, nes jau žiauriai veržia. Ir niekaip negaliu suprast, ar tai nuo dujų kaupimosi, ar tai po maisto, ar tai tiesiog riebaliukai 🤷♀️ Nes nuo nėštumo pradžios jau priaugau 5-6 kg. Šiaip esu linkusi į apvalumus, turėjau to viršsvorio, bet prieš pastojant buvau numetusi. Ir jau taip norisi pamatyti tą pilvuką, ir nebesuprantu, ar tai jau pilvukas, ar tiesiog riebaliukas 😂 O kaip jūsų pilvukai? Ar jau žiūrinėjate neščiųjų drabužius? O gal jau jaučiat pirmuosius vaikelio judesiukus? ❤️
Sanata parašė:
Sveikos merginos,
Seniai jau stebiu šią grupę, o dabar pagaliau ir aš noriu prisijungti prie diskusi…
Man 15 sav, jau pilvukas gan gerai matosi, nes ne pirmas ir ne antras nestumas 😅priaugau apie 3-4kg, šendien ekoskopija pažiūrės kaip kleckius auga, ❤️
Sanata parašė:
Sveikos merginos,
Seniai jau stebiu šią grupę, o dabar pagaliau ir aš noriu prisijungti prie diskusi…
Pas mane atvirkščiai - svoris neauga, o pilvas auga 🫣 Vėmimo laikotarpiu numečiau 3 kg, kai pradėjo mažėti pykinimas, gal koks kg pakilo ir dabar laikosi gramas į gramą... Irgi neramu, labai jau laukiu sekančio vizito pas gydytoją, kad patvirtintų, jog viskas gerai. Nėščiosios kelnes nešioju jau tikrai kokį mėnesį, nes su svoriu visą gyvenimą turiu bėdų - jis visad būdavo per mažas, prieš pat nėštumą jau tapo pagaliau normalus, tai gana anksti visos kelnės pradėjo baisiai spausti... Megztiniai platūs tik tie patys liko ir puikiai sueina 😊
Kaip bebūtų - aš bent laikausi nuomonės, kad visada rasime dėl ko nerimauti, todėl vertinga kartais dažniau pasikonsultuoti su gyd 😉 o, kad pilveliai auga skirtingu tempu, tai čia tikrai manau normalu, nes visos esame labai skirtingos 🙂
14 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai