2024.04.10 10:04 (prieš 2 m.)
Dalinuosi patirtimi dėl skiepų su pirmu vaiku, dėl kurių abejoju skiepyti antrąjį. Diskusijų ir pykčių sukelti nenoriu, tiesiog, turiu abejonių ir manau, kad pirmojo vaiko jei būčiau bent kai kuriais skiepais neskiepijusi nieko nebūtų nutikę. Be to, paklausus šeimos gydytojos nuomonės, kuri pati turi du nedidelius vaikus, buvau nustebusi, nes ji nerekomendavo skiepyti vaiko visais skiepais. Matyt nenorėjo daug plėstis, bet apie tokius kaip meningokokas, gripas, erkinis encefalitas ir panašūs net sakė negalvoti. Tai ... 😑
Pirmaji vaiką paskiepyjus jau nuo pat kūdikystės atsirado daug problemų. Iki 2mėn, vaikas ramus buvo, po 2 mėn skiepų, ištisas rėkimas, klykimas, miegas nepertraukiamas max 5min. Po to vėl rėkdavo, praėjo po mėnesio, kol gavo kitus skiepus, tada vėl tas pats. Tada, dar menb vakcinos nebūdavo ir ačiū d. Po mmr priepuoliai, įtariama epilepsija iš niekur nieko, tyrimai su narkozėm, kauno klinikos ir t.t. nepatvirtino, bent tiek gerai, bet vaistai psichotropiniai išrašyti buvo, kas irgi nepradėjo sveikatos.
. Po 6metų mmr vaikas pasikeitė kaip diena ir naktis. Iš aktyvaus, sienom lipančio tapo vangus ir apatiškas. Tada aš supratau, kame ėsmė buvo visą tą laiką.
Ir dabar žiūrint į tą begalinį skiepų kalendorių, man darosi labai baisu, todėl svarstau visus už ir prieš. Straipsnių ir visokių kitokių nesąmonių neskaitau. Remiuosi tik asmenine patirtimi.