TukTukas24 parašė:
Aš pirkau lopšiuką pagrinde, kad galėčiau prie lovos prisistumti. Nes su pirmuoju turėjau lovelę, tokių dalykų net nebuvo, bet kiek su mamom šnekėjau, visos už lopš…
Kas per patirtys? Papasakokit.
TukTukas24 parašė:
Aš pirkau lopšiuką pagrinde, kad galėčiau prie lovos prisistumti. Nes su pirmuoju turėjau lovelę, tokių dalykų net nebuvo, bet kiek su mamom šnekėjau, visos už lopš…
Kas per patirtys? Papasakokit.
Ashes parašė:
Gal zinote ar gali pazasty limfmazgis isdideti skausmingas nestumo metu (+persalimas be temp)? Ar cia reiktu jau sunerimti? Nera man buve prie ankstesniu persalimu …
Dėl peršalimo (gerklė, sloga, ausys) gali didėti kaklo limfmazgiai.
Pažastų dėl to nerurėtų. Reikėrų daugiau duomenų, galbūt kraujo tyrimo, ultragarso ar bent limfmazgių apčiuopos.
Gal kur žaizda ant rankos, kokia katė įdrėskė, dėl pakitimų krūtyse pažastų limfmazgiai gali padidėti (ar tiesiog dėl nėštumo -nežinau).
Kitas klausimas ar tikrai padidėję. Čiuoptis gali, svarbu dydis, paslankumas, ar suaugę su aplinkiniais audiniais.
Apie skiepus tai čia žinoma, kad skiepysim. Tema mačiau apie lopšiukus/lovytes buvo, tai pas mus jau penkti metai miegamąjam stovi medinė lovytė su nuimtu šonu 😀 nes dar ir dabar "dičkiai" atvaro paryčiais pagulėt. Turėjau su antru vaiku lopšiuką babybjorn lengvai supamą pirmam aukšte, bet deje, labai mažai jis ten gulėjo 😀 bet ir dabar man klausimas vistiek kyla, kur guldyti leliuką, kai namie dar du dūkstantys maži vaikai
Entelekta parašė:
bet ir dabar man klausimas vistiek kyla, kur guldyti leliuką, kai namie dar du dūkstantys maži vaikai
Aš tam reikalui prigriebiau pigią medinę lovelę. Labiau ne miegui bus, nes miegosim drauge, o kaip maniežas-saugi vieta nuo dūkstančių brolių.
Ir erdvės joje daugiau nei kad mažam lopšelyje, tai ir ūgtelėjus pravers. Bent taip dariau su antragimiu ir pasiteisino.
O skiepai, jo. Be klausimų. Visais ir dar papildomi (vėjaraupių, encefalito, gripo)
Lil909 parašė:
Koki prasyma reikia teikti, del dekretiniu sodrai?
Prašymas dėl motinystės išmokos gavimo ir prašymas dėl neapmokestinamų pajamų. https://www.sodra.lt/lt/dokumentai/formos-ir-sablonai-gyventojams/noriu-gauti-motinystes-arba-tevystes-pasalpa?lang=lt
TukTukas24 parašė:
Skiepijau pirmagimį visais ir dar papildomais (vėjaraupių, erkinio encefalito) skiepais, skiepysiu ir dabar.
TukTukas24 parašė:
Pirmagimis skiepytas visais skiepais (nors po pirmojo skiepo nuo pneumo ligų turėjo plaučių uždegimą... Paskiepytas penktadienį, važiuota tiesiai namo ir niekur neita, visą savaitgalį neramus, sekmadienį pradėjusi kilti temperatūra ir išlindo kosulys, antradienį vakare jau paguldyti į ligoninę...) Na bet tęsėme skiepus toliau ir antrąjį vaiką vis tiek skiepijome, kol nuo kiekvieno beveik skiepo neprasidėjo reakcijos ir nuo 2 metų skiepai sustabdyti (1,5 metų ištirtas, kad yra alergiškas daugeliui maisto produktų ir įkvėpiamiesiems). Su trečiu nežinau ką daryti.... 🫣 asmeninės patirtys ne kokios, bet kodėl tikrai pasirinkti neskiepyti reiktų informacijos irgi trūksta.... su vyru dar ginčijamės
jis nusprendęs neskiepyti pradžioje kol nebus aišku irgi ar neturi alergijų ir t.t. o aš abejoju...
Na kas liečia skiepus tikrai linkiu pasidometi del vaiku sveikatos. As elemantariai nematau logikos vaikui kuris neturi visiskai jokio imuniteto suleisti ypac visus skiepus. Kaip pvz per pirmas 24h skiepija nuo hepatito B, hepatitas B uzkreciamas tik lytiniu budu, tai realiai kol atsiras gresme realiai tuo hepatitu B uzsikresti, tas skiepas jau nebegalios. 😃 ir lygiai taip pat su visais likusiais, neskiepyjome nei mes nei mano tevai jokiais skiepais, ir vaikai yra sveiki, jokiu salutiniu reakciju ir nieko panasaus nera. Ir siaip jei skiepija nuo hepatito B kuris tik lyt keliu plinta kudiki, tai tik dar vienas irodymas, kad interesas ne vaiko naudai yra. Aisku kiekvienos mamos pasirinkimas, bet siulau bent pasiskaityt.
7 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai