Samanta9 parašė:
Tai jus del visu reikalu vykstas y Orhusa
Seniau vykdavau ir į Oderį. Bet neseniai mano kaimą (Malling) priskyrė prie Aarhus savivaldybės, tai taip, dabar dažniausiai į Aarhus
Deja ne, čia notaro nežinau, kažkaip neprireikė
Samanta9 parašė:
Tai jus del visu reikalu vykstas y Orhusa
Seniau vykdavau ir į Oderį. Bet neseniai mano kaimą (Malling) priskyrė prie Aarhus savivaldybės, tai taip, dabar dažniausiai į Aarhus
Deja ne, čia notaro nežinau, kažkaip neprireikė
Merginos man papasakokot savo patirtį ypač tos, kurios turi vyresnius vaikus ir persikėlėte gyventi į Daniją. Kokia pradžia? Kaip vyresniems su mokykla? Kokia adaptacija? Kaip ugdymo sistema? Kaip pvz su naujagymiu su skiepais? Kaip su priežiūra?
Tiek daug klausimų turiu 🙈 planuojame persikelti apie birželio mėn, tiek nerimo, nežinoos...
RasaMoc parašė:
Merginos man papasakokot savo patirtį ypač tos, kurios turi vyresnius vaikus ir persikėlėte gyventi į Daniją. Kokia pradžia? Kaip vyresniems su mokykla? Kokia adapt…
Dėl vyresnių vaikų adaptacijos negaliu atsakyti, mano vaikai dar mažiukai ir abu gimę Danijoje.
Dėl skiepų paprastai labai. Gauni planą ir skiepiji pagal jį, užsisakai laiką savo vietinėj ambulatorijoj. Jei vėluoji, gauni priminimą. Daniškame plane skiepų žymiai mažiau nei lietuviškame, tuo ir džiaugiuosi.
Kai gimsta vaikutis, savivaldybė paskiria seselę, kuri su tavim pati susisiekia. Ji karts nuo karto lankosi namuose, žiūri, kaip auga, vystosi vaikutis, sveria, matuoja, atsako į tavo klausimus. Kiekvieną apsilankymą, žinoma, derina su tavim. Pirmą kartą ateina, kai vaikučiui 5-7 dienos, ir lankosi iki sueina metukai.
Šiaip apie ugdymo sistemą yra patys palankiausi atsiliepimai, kad labai derinasi prie mokinio, skatina mąstyti, tyrinėti ir aklai netikėti tuo, ką perskaitai. Gerbiama asmenybė, siekiama, kad nebūtų "atstumtų", "nepritapusių", labai žiūri gero psichologinio klimato
Linaona parašė:
Dėl vyresnių vaikų adaptacijos negaliu atsakyti, mano vaikai dar mažiukai ir abu gimę Danijoje.
O jeigu atvaziuoji su sakykim 1men leliuku? Kaip tada? Kaip gauti ta gyd?
Vyras mano dirba ten, registruotas ten.
RasaMoc parašė:
O jeigu atvaziuoji su sakykim 1men leliuku? Kaip tada? Kaip gauti ta gyd?
Vyras mano dirba ten, registruotas ten.
O nesvarstot atvažiuoti anksčiau, susitvarkyti dokumentus ir tada jau ramiai laukt gimdymo? Danijoj puikos sąlygos tiek nėštumo priežiūrai, tiek gimdymui. Kadangi ne pirmagimis, tai ko gero namo galėtumėt važiuot 4 valandos po gimdymo jei viskas ok. Angliškai personalas puikiai kalba. Man kažkaip su mėnesio naujagimiu trenktis į kitą šalį - skamba baisiai... Kam tas stresas? Net lėktuvu skrist nenorėčiau, jau nekalbant apie važiavimą mašina... Na gal kelionė keltu... Net nepriklausomai nuo to, kur į Daniją jums aktualu...
O gydytoja gaunat, kai gaunat leidimą gyventi ir geltoną kortą. Tai uztrunka... Ko gero pas vyro gydytoją būtų galima kreiptis jei kažkas skubaus... Bet vėlgi - ar tikrai tai verta to streso. Juk ir taip streso daug jeigu kažkas su vaiko sveikata negerai...
Turbut jūsų vietoj važiuočiau kaip įmanoma anksčiau... Vyresniems vaikams nežinau, kaip bus, gal kas kitas pakomentuos, bet jums būtų ramiau dėl mažojo atvykus anksčiau...
Zhuzhu parašė:
O nesvarstot atvažiuoti anksčiau, susitvarkyti dokumentus ir tada jau ramiai laukt gimdymo? Danijoj puikos sąlygos tiek nėštumo priežiūrai, tiek gimdymui. Kadangi n…
Man bus planinis cp ir siuo atveju jausiuos saugiau likusi Lietuvoje🤷🏻♀️
Atvyksiu į danija kita men, tada planuojam susitvarkyti geltona korta, tai kai atvyksim po to kai gims leliukas jau to nebereikės daryti.
Samanta9 parašė:
Merginos jus daret kazka su skato korta isejusios y barsely? Nes vieni sako kad automatiskai, kiti kad reik paciai kazkaip tvarkytis keistis
Manau lengviausia jiem pasiskambinti. Jei kazko reikes jie ir pakeis is kart
monika.grunev parašė:
Gal kas laukiates dabar vaiko jyllande aplink Aarhus- Herning- Holstebro?;) arba nesenai pagimdete?;)
Laukiuosi, jau trečio
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai