Bambukas parašė:
Sveiki, atsiprašau, jeigu jau buvo toks klausimas - ar skirsis išmokos, jeigu mama dirba pagal darbo sutartį ir dar gauna individualiai pajamas iš buto nuomos? Ar n…
Nera skirtumo.
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįBambukas parašė:
Sveiki, atsiprašau, jeigu jau buvo toks klausimas - ar skirsis išmokos, jeigu mama dirba pagal darbo sutartį ir dar gauna individualiai pajamas iš buto nuomos? Ar n…
Nera skirtumo.
Sveikos,
noriu paklausti dėl VPA išmokos apskaičiavimo. Vaiko priežiūros atostogose liepos mėnesį buvau 18 d.d. (liepos 8-liepos 31 dienos). Pagal sprendimą vienos dienos kompensuojamasis uždarbis 95,53 Eur. Kadangi tai pirmasis mėnesis kai esu VPA jis yra neperleidžiamas, todėl turėtų būti išmokama 78% kompensuojamojo uždarbio. Taigi 95,53 Eur*18 d.d * 78 % = 1341,24 Eur. Gal žinote iš patirties, kodėl gautame paskaičiavime už liepos mėnesį galėjo būti priskaičiuota tik 1211.44 Eur išmokos? Ar aš kažką netaip skaičiuoju ar čia Sodros klaida?

aushry29 parašė:
Sveikos,
noriu paklausti dėl VPA išmokos apskaičiavimo. Vaiko priežiūros atostogose liepos …
o jūs pasidarėte tą neperleidziama mėnesį? nes aš kaip suprantu tai reikia atskirai pasidaryti,ne automatiškai, pati dar žalia tam reikale, spalį tik tvarkysiuis tą reikalą
A.Overling parašė:
o jūs pasidarėte tą neperleidziama mėnesį? nes aš kaip suprantu tai reikia atskirai pasidaryti,ne automatiškai, pati dar žalia tam reikale, spalį tik tvarkysiuis tą…
Niekas atskirai nedaroma. Pirmi VPA menesiai ir yra neperleidziami.
Jolanta-K@J mama parašė:
Niekas atskirai nedaroma. Pirmi VPA menesiai ir yra neperleidziami.
o vyras kada norės pasiimti savo neperleidziamus, tai irgi automatiškai?
aushry29 parašė:
Sveikos,
noriu paklausti dėl VPA išmokos apskaičiavimo. Vaiko priežiūros atostogose liepos …
Kai nepilnas menuo, tada skaiciuoja ne darbo dienomis, o kalendorinemis dienomis.
A.Overling parašė:
Taip. Kai jis pildys prasyma, jam bus automatiskai pritaikyti jo neperleidziami.
A.Overling parašė:
kaip tik radau visą info, supratau, atsakyti nebūtina 😅
Jolanta-K@J mama parašė:
Kai nepilnas menuo, tada skaiciuoja ne darbo dienomis, o kalendorinemis dienomis.
Ačiū, dabar aišku. Gaila, kad dėl tokios keistos skaičiavimo tvarkos išmoka gausis mažesnė.... O gal žinote ar kitais mėnesiais išmoka bus skaiciuojama pagal faktines per mėnesį buvusias darbo dienas ar bus fiksuota taikant vidutinį darbo dienų skaičių (21 d.d.), kaip nurodyta sprendime? ☺️
aushry29 parašė:
Ačiū, dabar aišku. Gaila, kad dėl tokios keistos skaičiavimo tvarkos išmoka gausis mažesnė.... O gal žinote ar kitais mėnesiais išmoka bus skaiciuojama pagal faktin…
Tik kai nepilnas menuo, tada skaiciuoja pagal faktines dienas. Kai pilnas, skaiciuoja taip kaip paskaiciuota.
O taip skaiciuoja, kad nei jus nuskriaust (kai ta menesi buna daugiau nedarbo dienu), nei saves (jeigu iseina daugiau darbo dienu).
10 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai