Shiurkshtuke parašė:
Kiek ilgai trunka būdravimo laikas? Nebūna pervargusi po tokių trumpų miegučių?
Nustebtumėt, kiek ji energijos turi.
Aš juokiuosi, kad mano vaikas auksinis, nes ji tik nuolat šypsosi ir juokiasi tokiu labai juokingu pagurkliniu balsu kaip burundukas.
Apskritai, nors judri, bet labai kantri, kai nori valgyt, tai neverkia, bet kniuksėt pradeda ir liežuvėlį kaišiot. Jeigu prisikakoja - taip pat kniuksi. Labai domisi aplinka, šeimos nariais, broliu, šuniukais, tyrinėja mano veidą, patinka sugriebt už nosies ir kikena visa patenkinta. Mūsų kieme už tvoros auga milžiniškas ąžuolas, tai pasodinu ją rytais gultuke, atsuku į jį ir žiūri kurį laiką išsižiojus, kol kavą geriu. Vis sėst bando, nors neleidžiu to daryt kol kas. Bet labiausiai mėgsta būti nešiojama, tai aš jau irgi "užsikačialinau", visgi yra reikalų 8 kg nešiot. Patinka, kai šoku su ja ir krypuoju į taktą. Dar mėgsta žaist balsu - visokius garsų "patampymus" aukštyn-žemyn daryt, urgzt. Kartais, jeigu kurį laiką jos nepakalbinam, pati ima mus kalbint, nes žino, kad tikrai neatsispirsim jos kvietimui, o kai sureaguojam, iškart krykštauja ir duodasi rankom kojom visa smagi lyg maratoną bėgtų. Kol kas atsiverčia nuo pilvuko ant nugaros, o nuo nugaros dar tik pusiau - ant šono labiau nuvirsta, bet nuolat bando, kojos vis į viršų išmestos arba tranko su kojom iš visų jėgų per čiužinį. Kažkada keičiau sauskelnes ir palinkus norėjau pilvuką pabučiuot - tai su kumštuku kaip vožtelėjo į akį, net ašara ištryško.
Kas ten dar - ai, karuselę taršo, tik va pastebėjau, kad šitas reikalas labiau išerzina nei nuramina, nes po poros minučių jau net mano ramus vaikas ima širst. Bet tada irgi užuot verkus taip trumpai įsitempia ir nervingai cypteli - "y!".
Dabar dar patinka visos tos "čiužu čežu" knygelės, kramtukai, barškalai. Viskas eina burnon, bet nemanau, kad dėl dantų. Tiesiog kūdikiai aplinką tyrinėja ragaudami. Mano sūnui pirmas dantukas išdygo 6 ar 7 mėn., tai, manau, jai irgi dygs panašiu metu.
Pastaruoju metu, kai su vyru pietaujam, ji labai godžiai žiūri kaip maistą dedam į burną ir kramtom, toks jausmas, lyg paragaut norėtų, tai gal greitu metu ir primaitint bandysiu.