LiepaLiepa parašė:
Sveikos. Niekur nerandu tikslios info, gal jūs žinote. Ar galima, kad VPA išmoka būtų skaičiuojama nuo vyro atlyginimo nuo pirmų metų? Bet vaiko priežiūros atostog…
Ne
LiepaLiepa parašė:
Sveikos. Niekur nerandu tikslios info, gal jūs žinote. Ar galima, kad VPA išmoka būtų skaičiuojama nuo vyro atlyginimo nuo pirmų metų? Bet vaiko priežiūros atostog…
Ne
LiepaLiepa parašė:
Nebent tetis dirbs su individualia veikla arba verslo liudijimu.
Antrus metus planuojam perrasyt teciui arba seneliui vpa. Ar galima bus prasyme pasirinkti kad npd butu netaikomas? Nes dabar ant manes ir npd taikausi,kai persirasys ismoka dirbanciam zmogui, bijau,kad neskaiciuotu dvigubai npd ko pasekoje deklaruojant pajamas gaus grazia sumele susimoketi
ir daar, jeigu per ar po antru metu iseiciau i nga, kokia ismoka man priklausys,jei paskutinius metus iki nga pajamu jokiu nebusiu turejusi, tik tuos 70e vaiko pinigus i men nes vpa bus perrasyta?
_Jol parašė:
Antrus metus planuojam perrasyt teciui arba seneliui vpa. Ar galima bus prasyme pasirinkti kad npd butu netaikomas? Nes dabar ant manes ir npd taikausi,kai persiras…
Galima pasirinkti, kad netaikyti. Gausit tą patį, ką ir su pirmu vaiku, tik prašyme reiks pažymėti, kad skaičiuotų pagal palankesnį vidurkį
PinaColada_ parašė:
Sveikos, gal kas esate antrus metus perrašę ant vaikį močiutės/senelio? Kokia prašymo tvarka? Viskas taip pat, kaip ant tėčio perrašius?
Taip.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip.
Tai man reiketu rašyti prašymą nutraukti, kai vaikui sueis 1 metai ir viena diena, o močiutei prašymą kad priimtu nuo 1metu ir vienos dienos?
PinaColada_ parašė:
Tai man reiketu rašyti prašymą nutraukti, kai vaikui sueis 1 metai ir viena diena, o močiutei prašymą kad priimtu nuo 1metu ir vienos dienos?
Jums nutraukti nuo metu, mociute prasys nuo metu ir vienos dienos.
Jolanta-K@J mama parašė:
Jums nutraukti nuo metu, mociute prasys nuo metu ir vienos dienos.
Aciu!
11 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai