2018.04.06 10:36 (prieš 8 m.)
FB stebiu Mačiulį, tai šiandien iš jo posto patiko citata: "Šiek tiek perfrazuojant rašytoją Dave Ramsey – vargu ar rasime laimę pirkdami daiktus, kurių mums nereikia, už pinigus, kurių neturime, tam, kad paliktume įspūdį žmonėms, kurių nepažįstame."
Ar jūs dažnai susiduriate su tokiais žmonėmis kurie perka dėl kitų akių, o gal prigaunate save taip darant?
Aš jau senokai pastebėjau, kad manyje neliko to pirkimo/vartojimo dėl akių. Pvz. mūsų šeima atsisakė automobilio, nes mums jo nereikia, na aišku vyras turi galimybę naudotis darbiniu, o man jo kaip ir nereikia (darbas buvo šalia namų, o kai kur reikia paveža vyras, viešasis transportas ar uber, kas su mano poreikiais yra pigiau nei išlaikyti nenaudojamą automobilį). Bet va aplinkinių reakcija tai tokia vau buvo, vos ne kaip kokie bėdžiai, be automobilio
Taip pat kartais perkame brendines prekes, bet dėl kokybės, o ne dėl paties brendo, nes pvz. man drabužių nereikia keisti kas sezoną (nesu iš tų, kad reiktų daug "šmutkių"), o labiau patinka nešioti kokybiškus batus/paltus ir kt. ilgai ir matyti, kad jie tarnauja, ypač kai nemėgstu apsipirkinėti.
Esam prieš 5 m. buvę JAV, tai ten per išpardavimus apsipirkom calvin klein, fosil ir pan. brendų prekėmis, bet jie buvo pigesni nei LT paprastos tokios pat prekės (jos vis dar tarnauja puikiai ir manau, kad dar ilgai tarnaus), tai man kartais šypseną kelia naujai sutikti žmonės, kurie mane vertina pagal tuos daiktus ir galvoja, kad esu "jų tipo" (mėgsta kas gražu, brangu ir pan.), bet greitai atkunta ir kalba nesiriša, nes vertybės ne tos
Pasidalinkit ar jums pirkimas teikia džiaugsmą?