Jurintaaa parašė:
O įdomumo dėlei, kiek kraujyje NK?
Klausimas ne man bet norėjosi parašyt kad man Karpenko yra pati sakiusi jog svarbiau Nk gimdoje, nes kaip Karolina ir rašė, tai kraujo Nk labai nepastovus rodiklis. Gali būti kad Nk kraujyje geri, bet gimdoje daug agresyvių ląstelių, todėl net ir tyrimą iš gimdos reikia atlikti per maždaug 5-8d langą po ovuliacijos, nes būtent tuo metu vyksta embriono implantacija. Mano atveju Nk kraujyje buvo su minimaliais nuokrypiais, bet kadangi psichologiškai dar nebuvau pribrendusi kirst Lt sienų gydytis, bandžiau su Karpenko visus įmanomus protokolus (transferiai, cikloferonas, imonoglobulinas, aspirinas, zibor, prednizolonas, intralipidai, po to dar prijungiau Darinsko LIT), žodžiu aklai gydžiausi viskuo ką buvo galima gaut Lt tikėdamasi kad kažkas suveiks bet deja mano atveju nesuveikė. Karpenko nuostabi gydytoja ir tikrai bandė padėti, kai galiausiai pati pasakė kad ji jau nebeturi ką pasiūlyt ir patarė važiuot į Rygą bent jau išsitirt. Kai kam bandant "aklai" Karpenko būdus suveikia, bet faktas kad žinant gimdos Nk ir gimdos tipą gydymas būtų efektyvesnis, man atrodo čia du svarbiausi rodikliai imuno temoje, gaila kad jų kol kas Lt negalima pasitikrinti..
Kas liečia Darinsko LIT, kaina nedidelė visam nevaisingumo gydymo kontekste, tai tikrai galima pabandyt nes nepakenks, ypač jei tikslas dar bandyti pastoti natūraliai ir nerizikuojama keliamais embrionais. Bet man vis tiek likęs toks klausimas ar yra bent viena moteris, kuriai iš tiesų padėjo jo metodas su šaldytu serumu 😀