Coca-Cola parašė:
O kur rasti normas kaklelio?🤔 tai jeigu taip sakote, tai tada galnir viskas ok, šiuo metu norisi kuo ilgesnio😁
Čia apie kaklelio ilgius https://www.lagd.lt/data/public/uploads/2020/10/akuserine-metodika_prieslaikinis-gimdymas.pdf
Jeigu gimdos kaklelis ima trumpėti ne prieš pat gimdymą, o ankstyvesniu nėštumo laikotarpiu, kyla persileidimo arba priešlaikinio gimdymo rizika. Skaityti
visą straipsnįCoca-Cola parašė:
O kur rasti normas kaklelio?🤔 tai jeigu taip sakote, tai tada galnir viskas ok, šiuo metu norisi kuo ilgesnio😁
Čia apie kaklelio ilgius https://www.lagd.lt/data/public/uploads/2020/10/akuserine-metodika_prieslaikinis-gimdymas.pdf
Coca-Cola parašė:
KK man pasake, del GK normos ir intere yra. Pagerkit sedatif, valerjono, Mg. Viskas, bus gerai. 🙏
Sveikos, vis užsuku paskaityti kaip sekasi visoms su sutrumpėjusiu GK
man taip pat buvo nustatę sutrumpėjusį nuo 25 sav berods, buvo ~2.5 cm
tai nesiplečiant, pagimdžiau 38+4, bet ir tai skatinant dėl preeklampsijos
bet įtariu kad neužilgo veikla būtų ir taip prasidėjusi jau, nes kaklelis buvo sutrumpėjęs, minkštas ir praviras 3 cm, plius ir gleivių kamštis buvo pradėjęs šalintis
tad visoms sėkmės ir tikėkit kad kuo ilgiau išnešiosit
aš buvau nusistačiusi iki kada tikrai nepagimdysiu, tai viršijau savo lūkesčius 😁
malisk1 parašė:
Sveikos, vis užsuku paskaityti kaip sekasi visoms su sutrumpėjusiu GKman taip pat buvo nustatę sutrumpėjusį nuo 25 sav berods, buvo ~2.5 cm
tai nesiplečiant,…
Ačiū už padrąsinimą 😊
Jei vartotojot progesteroną, iki kelintos savaitės? Jei vartojot magnį, kokiom dozėm ir iki kelintos savaitės? Iki kelintos savaitės dar labiau pagulinėdavot, o nuo kada jau aktyviau pradėjot judėt?
Ausmieja parašė:
Ačiū už padrąsinimą 😊
Jei vartotojot progesteroną, iki kelintos savaitės? Jei vartojot magnį, kokiom doz…
Progesteroną vartojau iki 36 sav berods, magnį dvigubom dozėm gėriau, iki 37 gal savaitės. Gulinėjau labiau gal pirmas porą sav, poto vis pavaikščiodavau, o nuo 35 gal savaitės ir dar daugiau judėjau
nebuvo kito pasirinkimo, nes vyras buvo išvykęs dirbti.
Coca-Cola parašė:
Ačiū, kad teiraujatės❤️ po ligoninės, jaučiausi gerai, bet praeitą savaitę turėjau vizitą Kauno klinikose ir tikrino kakleli, tai ribinis 2,5, bet nežinau ar nuo il…
Nieko nederinau. Gulėjau kaip prikalta. Magnį dar gėriau, 36 savaitę prasidėjo priešlaikinis, ligoninėje dar 3 dienas lašino magnį. Ko pasekoje, iš gimdykloje praleistų 6 valandų, kokią 1,5 valandos stūmiau. Pabaigoje jau ir skatino. Ir vaikutį praktiškai išstūmė. Gimė 4,5 kg. Gulejimas, magnis, silpnina raumenis, su GD gimsta didesni vaikai. Bet jei vėl būtų tokia situacija, galėčiau kaip prikalta vėl 😄
Sveikos merginos. Man einant pirmadienį echoskopijai patikrino gimdos kaklelį vaginaliniu echoskopu ,nes dažnai kieteja ir pilvas. Tai pasakė jog jau darosi gimdą piltuvėlio formos ,ir kaklelis visiškai minkštas. Nors nuo 22savaites ir deduosi progesteroną į makštį ,dėl gresiančio ir kaklelio profilaktikai. Ar buvo kam kad buvo 28sav+ jau buvo minkštas ir drastiškai nepradėjo trumpėti? Labai neramu kad dabar laukti poros savaičių iki kito patikrinimo , nes vis judesius jaučiu labai žemai ir pilvą kažkiek pamaudena.😔
Stebuklelis parašė:
Sveikos merginos. Man einant pirmadienį echoskopijai patikrino gimdos kaklelį vaginaliniu echoskopu ,nes dažnai kieteja ir pilvas. Tai pasakė jog jau darosi gimdą p…
Man 29sav. buvo 14mm. Manau apsidraudimui turėtų paguldyti plaučių brandinimui, o kiek ir kaip trumpės niekas nepasakys, paskirs gal tausojantį rėžimą. Mane tai vyras paguldė ir nieko neleido daryt
tai vat ištempiau iki 37sav. Jau ir prasivėręs 2-3cm, bet veiklos dar nėra. Skausmai žemai ir judesiai nebus susiję su trumpėjimu ar minkštėjimu. Jeigu tikrai neramu vykite į priimamąjį Santarose ar Klinikose ir nelaukite, bus ramiau ir jei matys reikalą, paguldys priežiūrai
Stebuklelis parašė:
Sveikos merginos. Man einant pirmadienį echoskopijai patikrino gimdos kaklelį vaginaliniu echoskopu ,nes dažnai kieteja ir pilvas. Tai pasakė jog jau darosi gimdą p…
O kaip jums tą minkštą kaklelį nustatė? Rankomis? Nes su echo kaži įmanoma tą minkštumą/kietumą įvertinti 🤔
Ir kokio ilgio dabar jūsų kaklelis? Ar vartojate magnį? Ar laikotės daugiau mažiau gulimo režimo? 😉
Apie 28 sav. ypač ir mano pilvuko gyventojas labai makalavosi kojytėm apačioj - atrodė, net makštis ten vibruoja, apie šlapimo pūslę jau nekalbu. Bet mano atveju kaklelis dėl to netrumpėjo, išliko stabilus ~2,5 cm. Progesteroną vartoju nuo 24 sav.
Ausmieja parašė:
O kaip jums tą minkštą kaklelį nustatė? Rankomis? Nes su echo kaži įmanoma tą minkštumą/kietumą įvertinti 🤔
Aš Klaipėdoje buvau Northway klinikoje tai kai žiūrėjo sako tikrai minkštas, nes jinai man aiškino kad įkišus echoskopa į makštį matosi kaip juda nėt kaklelis ,nemoku net paaiškinti ,ir tada keičiasi net pats gimdos vaizdas į tą piltuvėlio formą. Tik nesupratau ar piltuvėlis tai čia jau praviros žiotys ar kaip?
Kažkaip tada neissiaiskinau o gryzus pradėjo visokios mintys ateiti į tą galva. 🙈 Bet aš net pati pastebėjau kad dedantis progesterono žvakutė į makštį lyg viskas ten viduje būtų labai labai minkštą,o seniau tikrai nebuvo taip.. tik neaišku ką mes ten jauciam.. bet bandžiau klausti ar galiu pati jausti sako nu gali būti .. tai tas gali būti žinok kaip iš tikro .. magni geriu taip pat 🙂
7 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai