2015.03.22 23:26 (prieš 11 m.)
Noika parašė:
Nors soru kruopos yra "mazasis" alergenas, esu skaiciusi uzsienio literaturoj, rekomenduoja, duoti veliau kudikiui. Jei gerai pamenu, tai nuo 1,5 metuku. pirmenybe …
7 mėnesių alergiškas kūdikis dar ir visai galėtų būti neprimaitinamas. Čia kiek košių suminėta, aš manau, mamytė suprato, kad ne visas vienu ypu bandyti, o pasirinkti iš jų kažką pabandymui
tas pats ir su vaisiais, uogom, daržovėm ir pan. Tiesiog jau tiek kartų šitam forume kalbėta apie maisto įvedinėjimą, kad nebesiplėčiau.
Apie soras negirdėjau tokių dalykų, žinokit. Aišku, kad nėra pirmo būtinumo, tačiau ją dažnai alergologai rekomenduoja, ypač, jei įtaria alergiją kviečiams ir glitimui, nes soros natūraliai jo neturi. Aš kažkaip linkstu prie nuomonės, kad "mažaisiais alergenais", kaip pavadinot, gali būt bet koks maistas
nes realiai bet kas juk gali alergizuoti vieną ar kitą žmogų.
Iš jūsų paminėtų kruopų absoliučiai nesutinku dėl manų
Manų kruopos yra ne kas kita, kaip stambiau malti kviečiai, kurie, kaip žinia, yra vienas didžiausių ir dažniausių alergenų. Todėl jų vaikui, ypač alergiškam, tikrai neturėtų gydytojais rekomenduoti. Juolab, kad tikrai menkavertės