1,4m
Obuolio blynai, jogurtas su kokoso drožlėmis.
Tešlai
Kiaušinis, šaukštas pieno ir miltų. Stambiai tarkuotas luptas obuolys. Gaunasi labai tiršta. Blynukai storesni ir minkšti. Kepiau ant ghee.
Susigundžiau ir aš su žuvimi kažką iškepti.
Tai žuvies kotletukai orkaitėje, naminių žirnių ir moliūgo piurė.
Žirnelius su moliūgu išviriau, nukošiau. Žiupsnelis druskos ir sublendinau
Kotletams skumbrės filė, kiaušinis, po gabaliuką česnako, svogūno, cukinijos, druskos. Sublendinau, tada šaukštelį džiūvėsėlių ir miltų mišinio. Formelę patepiau ghee, kepiau 200C 15min. Labai purūs ir minkšti, tirpsta burnoje. Aš valgiau, mažė nelabai, nes žuvis 🤦🏻♀️😅
Planavau kepti poryt 17mėn proga, bet baigėsi skanėstai namie, o pačiai irgi norisi 😅 labai puikus variantas visai šeimai.
Keksas su datulėmis, riešutais.
15 datulių (išimti kauliukus, jei yra)
Puodelis šilto pieno
1,5 puodelio miltų
2 kiaušiniai
1a,š kepimo miltelių
0,5 puodelio riešutų
Sauja šokolado (nebūtina)
Datules užpilti šiltu pienu ir palikti 20min pabrinkti, kol susiruošite. Kiaušinius išplakti, riešutus, šokoladą susmulkinti iki norimo dydžio gabaliukų. Datules su pienu sublenderiuoti, pilti į kiaušinius, dėti miltus, kepimo miltelius. Išmaišyti. Tada sudėti riešutus ir šokoladą (pasilikti pabarstymui viršaus). Išmaišyti, dėti į skardą su sviestiniu popieriumi. Kepiau 180C įkaitintoje orkaitėje 30-35min. Tikrinti pagaliuku.
Šioje interneto svetainėje pateikiama medžiaga yra skirta pažinimui ir informacijai. Jei kiltų klausimų dėl Jūsų ar Jūsų vaiko sveikatos, būtinai pasitarkite su gydytoju ar kitu sveikatos priežiūros specialistu.