2013.09.05 16:43 (prieš 12 m.)
Labas visoms
papasakosiu savo situacija, gal kuri panasioj situacijoj buvot..
Pradejau dirbti AIRIJOJE kovo 5d, tada jau laukiausi, bet dar pati to nezinojau, suzinojau tik po geru 2 sav.. darbe niekam to nesakiau.. 14 nestumo savaite apie tai uzsiminiau minedzerei.. Vasara mes nedirbam (darbas mokykloje), taigi ir laikas kada turejau pristatyti pazyma apie nestuma (Airijoj ja isduoda tik 24-26nestumo sav) buvo vasara. Vasara atostogavau Lietuvoje. Darba turejom pradet rugpjucio 28d, bet man apie tai pranese tik rugpjucio 26d.. Mano bilietas i Airija buvo kaip tik 28d, pranesiau minedzerei kad tik ta diena parskrendu, o 29d man butinai reikia eit pas gydytojus.. 30d pasiskambinau minedzerei ir pasakiau kad turiu bileteni ir maternity dokumentus, kuriuos turi uzpildyti ir darbdavys. Ji man liepe tuos dokumentus nunesti i darboviete, esa atejes darbdavys (siom dienom, rugsejo 2,3 ar 4d) juos uzpildys ir galesiu atejusi juos pasiimti.. bet pries pora dienu i el.pasta gavau laiska is darbdavio (laiskas rasytas rugsejo 2d), kad mane atleido. Tam laiske rasoma kad man esa buvo bandomasis laikotarpis, per kuri as nepatenkinamai dirbau (buvau apie tai ispeta dirbdama), dar minima kad dirbt turejau nuo 08 28, bet darbe nebuvau, zadejau darbe pasirodyti 30d bet uzuot pasirodzius as isejau i bileteni..
Biletenis pas mane nuo 29d, taigi nepateisinta tik 28d lieka.. Beja, rasiau minedzerei, toji apie mano atleidima nieko nezino.. tiesiogiai su darbdaviu kalbeti negaliu, nes nepakankamai moku anglu kalba, minedzere lietuve..