JurgitaVa parašė:
Aš žmogui to ir nesakyčiau jei kreiptųsi. Bet čia tik labai man įdomu, kodėl, kai skiepytis, tai medikai nieko nesupranta, medikai niekam tikę, o kai bėda, tai ką? …
Jūs duodate pavyzdžius su konkrečiomis ligomis, kai jau yra reali, ivertinta grėsmė. Aš profilaktiškai vaistų negerių, bet jeigu susergu, stengiuosi padėti savo organizmui, nes po dviejų nėštumų ir ilgalaikių žindymų jaučiu, kad mano imuninei sistemai ne viskas gerai, todėl vaistus (tiesa, paskutiniu metu, praktiškai vien homeopatinius (su išimtimi praeitč žiemą, kai po gripo prasidėjo komplikaciją ir teko abiem su vyru gerti antibiotikus). Aš nesimeldžiu, stengiuosi situaciją vertinti blaiviai ir šaltai, todėl kilus grėsmei, kad mano vaikui įkando pasiutęs gyvūnas, ko gero rimtai apsvarstyčiau skiepo galimybę ir greičiausiai skiepyčiau. Dėl stabligės, reikėtų pasitikslinti, bet anksčiau buvo praktika rimtai susižeidus skiepyti potrauminiais stabligės skiepais, tad jeigu žaizda būtų gili (durtinė), ko gero rinkčiausi tokį skiepą. Tačiau užbėgti už akių kas būtų jeigų būtų- ir dėl to skiepyti...Aš įvertinau savo aplinkos, taip pat įvertinau vakcinos riziką ir skiepyti nematau reikalo.
Jūs, kai dirbate su sergančiais žmonėmis, taip pat vertinate riziką ir renkatės sau priimtiną sprendimo būdą. Apie tai ir ši tema.