mamuler parašė:
as mokiausi vidurinej Kretingoj![]()
kurioj?
mamuler parašė:
as mokiausi vidurinej Kretingoj![]()
kurioj?
Tijole parašė:
kurioj?
Pranciskonu gimnazijoj
mamuler parašė:
Pranciskonu gimnazijoj![]()
as kitoj
Tijole parašė:
as kitoj![]()
bet tu is Kretingos kilusi?
Ačiū už išsamią informaciją. gal ir nepakenks, nes šiuo metu turiu tik uošvienės įduotą Spoko knygą.MonikaZV parašė:
Turim.sia knyga. Mano nuomone apie ja nevienareiksmiska. Tai l stora knyga apimanti daigybe temu, savotiska enciklopedija, atsiverti pvz, pitmas menuo ir visos aktualios temos paliestos, plius dar aprasytos galimos ligos ir net vaikisku patiekalu receptai. Taigi, paskaitineti ja tikrai naudinga, tik nereikia visko imti uz gryna piniga. Nes vietomis parasuta neteisingai arba bent jau labai gincytinai, pvz, apie zindyma, vietomis yra priestaravimu, 0 vietomis tiesiog reklama, pvz, siuoloma naudoti wiona sauskelnes ar bepanthen krema daugybeje vietu. idomi ir tai kad jos vienas is autoriu Vingras yra gydytojas amziuje jis parases sovietmeciu knyga jauniems trvams kuria remdamiesi mano tevai augino mane! ir tada jis aiskino kad butinai reil maotint pagal valandas ir kita tiomet populoaria tiesa o dabar raso kad tai aygyvenas dalykas ir kaip blogai tuomet mamos dare:)) zo ner blogai ja tureti nes suzinai ko nezinai, bet suzinojus reik patikrint dar kotam saltinyje
Mes ir mąstome apie krikštynas. Tiksliau visi jau klausinėja, ką imsim į krikšto tėvus, kaip rengsim ir t.t.
Mes su vyru labiau tradicinių pažiūrų, tad krikštysime bažnyčioje. Tikriausiai toje pačioje kur ir tuokėmės, o liudininkai (jo brolis ir mano sesė) tikriausiai taps krikštatėviais. Tos baltiškos/pagoniškos apeigos gal ir nieko, bet tai manau daugiau mados reikalas. Realiai juk nėra likę jokių rašytinių šaltinių, kokios apeigos, giesmės buvo tais laikais. Kiek domėjausi, šitų naujųjų "pagonių" ritualai ir apeigos daugiau remiasi nuosava fantazija ir "istoriko" Narbuto (atrodo) ir dar kelių panašių veikėjų pasvarstymais. Draugai vasarą tuokėsi pagoniškai prie kažkokio ąžuolo. Nieko niekam nesakėm, bet vis dėlto šventinės nuotaikos nebuvo, o ir sunku ją buvo pajausti, kai a la aukojami grūdai ant grilio.
Vėlgi, jei į bažnyčią einama per gyvenimą tik 4-5 kartus (pirmoji komunija, vestuvės, krikštynos, laidotuvės ir dar porą kartų per Kalėdas), tai gal ir nereikia apsimetinėti katalikais ir krikštyti tradiciškai bažnyčioje. Na bet čia mano asmeninė nuomonė. Nesmerkiu Jūsų sprendimo ir gink Dieve neatkalbinėju. Tiesiog radau progą pasisakyti šiuo klausimu ir tiek.
ui... tik nemuškite...
Silke parašė:
Mes ir mąstome apie krikštynas. Tiksliau visi jau klausinėja, ką imsim į krikšto tėvus, kaip rengsim ir t.t.Mes su vyru labiau tradicinių pažiūrų, tad krikštysime bažnyčioje. Tikriausiai toje pačioje kur ir tuokėmės, o liudininkai (jo brolis ir mano sesė) tikriausiai taps krikštatėviais. Tos baltiškos/pagoniškos apeigos gal ir nieko, bet tai manau daugiau mados reikalas. Realiai juk nėra likę jokių rašytinių šaltinių, kokios apeigos, giesmės buvo tais laikais. Kiek domėjausi, šitų naujųjų "pagonių" ritualai ir apeigos daugiau remiasi nuosava fantazija ir "istoriko" Narbuto (atrodo) ir dar kelių panašių veikėjų pasvarstymais. Draugai vasarą tuokėsi pagoniškai prie kažkokio ąžuolo. Nieko niekam nesakėm, bet vis dėlto šventinės nuotaikos nebuvo, o ir sunku ją buvo pajausti, kai a la aukojami grūdai ant grilio.
![]()
Vėlgi, jei į bažnyčią einama per gyvenimą tik 4-5 kartus (pirmoji komunija, vestuvės, krikštynos, laidotuvės ir dar porą kartų per Kalėdas), tai gal ir nereikia apsimetinėti katalikais ir krikštyti tradiciškai bažnyčioje. Na bet čia mano asmeninė nuomonė. Nesmerkiu Jūsų sprendimo ir gink Dieve neatkalbinėju. Tiesiog radau progą pasisakyti šiuo klausimu ir tiek.![]()
ui... tik nemuškite...![]()
ner del ko taves musti, kiekvienas renkames pagal save... svarbu zinoti ko nori ir sau nemeluoti - su tuo sutinku
mamuler parašė:
bet tu is Kretingos kilusi?
esu grynakrauje kretingiske
mes maziuka krikstysim rugpjuti,jo sese i krikstamotes o mano broli i krikstatevi
o baznycia tai pasirinkom kur ir sliuba emem,mano kaimo baznycia:-)labai grazi didinga ant kalniuko o nuo jo ezeras didelis matos,salia padarytasvkriokliukas tiltelis,bus vietu ir pasifotografuot.
zodziu labai myliu ta krasta..o ir tokia kaip tradicija,toj baznycioj mano senelei tuokesi mano mama ten krikstyta mano tevai ten sliuba eme ir mes ten sliuba emem tai ir savo atzalele tennkrikstyt norim:-):-)
tik dabartinis kunigas nepatinka,,na bet cia nieko nepakeisi
Tijole parašė:
esu grynakrauje kretingiske![]()
Smagu sutikt savo krastiete
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai