Liucyfer parašė:
Sveikos
O kai iki siol eidavai pas gine. ir ziuredavo tai ka snekejo, kad viskas ok? Tu Vilniete?
O jus man galit papasakot kodel jus buvote pas genetikus?
Cia tai aisku , siuncia del sventos ramybe. O seip ka jie ten daro? Nes as zinau kad pas genetikus varo pas ka buvo persileidimai, nesivystantis (siuncia tik pastojus arba planuojant eilini karta).
Apsvieskite mane. Man jau baisu daros.
yra daug priezasciu. pirmiausia, prisca tyrimas. ji daro moterims virs 35 metu, turejusioms bent du persileidimus. visos kitos uz tyrima susimoka ir gali ji pasidaryti, nieks nedraudzia. prisca rodo asigimimu tikimybe ir jei rezultatas pasiekia 1:250 riba ir maziau (pvz 1:148 ir pan.) tada siunciama pas genetikus. genetikai paziuri priscos lapa, kur surasyti visi rezai ir pasiulo daryt vaisiaus vandenu tyrima - duria adatele pilvan, isiurbia vandenu ir juose apziuri vaisiaus chromosomas - arba tik kai kurias, arba visas. cia su genetiku nusprendi. apziuri del dauno, edvardso ir kitu sindromu, nes tai matoma chromosomose. vaisiaus vandenis tiria tik genetikai ir sis tyrimas kone simtaproc tikslus. man dare ta nepilna, keliu chromosomu, nes prisca dariausi uz pinigus i parode auksta rizika del dauniuko. todel variau pas genetikus.
jei daug nestumu nesivysto, genetikai tiria tevus. mums aiskino, kad tevai gali buti tam tikro blogo chromosomu derinio nesiotojai, ar vienas is tevu, ir ji gamta sudelioja ta derini vaikui - jis nebeauga. zodziu, cia mokslas ujujuj. todel del nesivystanciu irgi eina titis tevai pas genetikus. ar aiskiau?

gal viskas bus gerai. Gimdai augant, gal dar pasislinks ir vaikutis. Būtinai eikit dar ir kitos nuomonės sužonoti. O dabar…