Doommetal parašė:
mano vaikas susijaudinęs plasnoja rankytėm, laksto pasistiebus, vėluoja kalba, nemoka paprašyt dalykų, sunku nuo vienos veiklos nukreipti į kitą ir kas man baisiaus…
Kiek jums laiko dbr?
Doommetal parašė:
mano vaikas susijaudinęs plasnoja rankytėm, laksto pasistiebus, vėluoja kalba, nemoka paprašyt dalykų, sunku nuo vienos veiklos nukreipti į kitą ir kas man baisiaus…
Kiek jums laiko dbr?
@Xsiu@ parašė:
Kiek jums laiko dbr?
man atrodo apie pusę užsiėmimų jau būsim pravaikščioję, tai dar liks koks geras mėnuo bėgiot
@Xsiu@ parašė:
Kiek jums laiko dbr?
supratau, apie amžių klausėt, vaikui du metai ir 5 mėn
Doommetal parašė:
supratau, apie amžių klausėt, vaikui du metai ir 5 mėn
Taip, apie amziu ❤️
aciu uz patarimus!
Doommetal parašė:
Sveiki,
o Abba - ar turit omeny darbą su kortelėmis? Raidos centre Vytenio g visi speciali…
Ne vien ten su kortelėm. Asmeniškai mums tos kortelės nebuvo įdomios. Ji dar iki abbos užsiėmimų kažkaip susikalbėjom ir be kortelių,paskui mėginom bet taip ir liko jos gulėt lentynoj. Žinoma,jos yra gerai. Individualiai pagal vaiko įgūdžius,kuriuos nustato atlikdami terapiautai vaiko vertinimą,sudaro mokymo programą ir mokina užsiėmimų metu,namie mes tėvai. Kiekvienam skirtingai. Į savaitę lankom 2×. Darželis BU.
Labas rytas.
Užduosiu turbūt senbuvėms ne kartą girdėtą klausimą: ar skiriasi AUTIZMO BRUOŽAI nuo AUTIZMO?
Lankom užsiėmimus raidos centre Vytenio g. ir mūsų vaikui tikrai matomi kai kurie autizmo bruožai, bet šalia to ji turi labai stiprių pusių. Intelelektas, imitavimas, vaizduotė, savarankiškumas, gudrumas, stambioji ir smulkioji motorikos - viskas labai ok, pagal amžių (2 m. ir 5 mėn. vaikas), tik yra stereotipijos, nemokėjimas paprašyt ko nori (arba silpnas mokėjimas), vėluojanti kalba (bet progresuojanti),neatsiliepimas į vardą, žodžiu bėdos su komunikacija...
Doommetal parašė:
Labas rytas.
Autizmas kai turi trijose srityse sunkumų. Ir socialiniai įgūdžiai ir elgesys ir tie autistams būdingi judesiai, maisto ipatumai ir pan. Aš turiu autistuka ir kitą sūnų su autismo požymiais. Tik tų požymių per mažai diagnozei. Gyventi, tai netrukdo. O autistukui daug sudėtingiau išmokti taisyklių, supratimo, kurios mums savaime suprantama. Reik su autizmu daugiau pagalbos ir darbo. Mano autistukas buvo ant ribos. Tai specialiai stebėjo kiek yra būdingų autistams elgesio sunkumų, būdingų judesių, supratimo. O seip protingas vaikas, daug visko išaugo. Bet yra dar autistams būdingų sunkumų. Aną dieną teko mokykloj prašyti, kad vaikams neleistų žaisti vampyrų žaidimų, nes jis bijo. Nemėgsta jokių persirengimu, jokiu kostiumų ir vaidmenų žaidimų. Atrodo menkniekis, o per elgesį jau stipriai kirto.
Lūšiukė parašė:
Autizmas kai turi trijose srityse sunkumų. Ir socialiniai įgūdžiai ir elgesys ir tie autistams būdingi judesiai, maisto ipatumai ir pan. Aš turiu autistuka ir kitą…
Aha, pamenu, kad jūsų autistukas "nebūdingai" savarankiškas. Manoji išrankumo maistui neturi, tik kemša progą gavus muilą ir pan. dalykus. Ko nėra (o gal dar nėra?) tai keistų baimių. Nėra keistų žaidimų. Kol kas baugu, tačiau nusiteikimas stiprinti silpnas puses ir tikėtis geriausio.
Doommetal parašė:
Aha, pamenu, kad jūsų autistukas "nebūdingai" savarankiškas. Manoji išrankumo maistui neturi, tik kemša progą gavus muilą ir pan. dalykus. Ko nėra (o gal dar nėra?)…
Su maistu, tai gali būti ir kažkas kas nevalgoma būti. Kiti neturi saiko, valgyti nesustodami. Kiti mitybos sunkumų neturi. Va kaip ir tas savarankiškumas, manasis dėlto net kovoja. Nori pats. Pykdavo jei kas nesigaudavo. Su autismu tas ir yra, kad tų požymių turi nemažai būti. Kaip mums psichologe aiškino. Nėra blogai tie požymiai, visi jų turim, blogai yra kai jie trukdo, apsunkina gyventi, priimti aplinka, prisitaikyti. Na ir turiu Lb panašius berniukus. Bet vienas neturi elgesio sunkumų, kitas turi. Tai ir diagnozę tik vienas turi.
Doommetal parašė:
Labas rytas.
Jei imitacija ir vaizduotė ok, kalba netrukus pagerės. O stereotipijų, manau, jūsų vaikas neturi, kadangi tai labai ribotai dera su vaizduote, ir labai gerai, kad neturi
Stereotipiški vaikai turi savo ritualus, veiksmus, vietas, dažnai negali iš to savo uždaro rato ištrūkti, paprastai dėl suvokimo ir vaiduotės trūkumo, nesidomėjimo kitomis veiklomis. Tokie vaikai gali metai iš metų dėlioti spalvas, figūras, skaičius, bet daugiau nesidomėti beveik niekuo, nesuprasti, nesugebėti atsakyti į paprastus klausimus, tokius kaip "ar buvai šiandien lauke?" ar "ką šiandien veikei?"
5 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai