2019.09.12 19:02 (prieš 6 m.)
Paluzes parašė:
Mes jau truputį daugiau kaip mėnuo be glitimo ir pieniškų produktų, tikrai negaliu pasakyt ar kažkas pagerėjo. Darbo tikrai labai daug įdedama. Mes dar turime probl…
As pasidalinsiu savo patirtim, kai uzskaiciau apie autizma ir pradejau skaityti bruozus man irgi buvo atrode oho kiek veliaveliu, man tik neige kad gal visgi ne autistas, kad jis visada mego vaikus, nors kartais ir pesdavosi su jais, bet dazniausiai megdavo didelius susiburimus, zaidimu aikstelese vaikus ir darzelyje ruosdavosi spektakliukams, viskas segkdavosi. Dabar kai lankomes raidos centre tai mane psichologe nuramino, kad mes visi turime veleveliu budingu autizmui, jis yra labas i socialus vaikas todel nera autistas. Didziausi pas mus bruozai buvo akiu kontaktas, tikrai neziurejo i akis. Visiskas nenoras eiti i dialoga, jam neidomu buvo ka pasakodavau. Vardu sunkiai prisaukiamas. Neramino piestuku, masineliu rikiavimas (bet daug vaiku tokio amziaus rikiuoja), vaikus kartais skriausdavo, ir palyginus labai mazai zaisdavo su zaislais, kai buvo leliukas is vis tie kabantys zaisliukai nebuvo idomus.. Ir jis na toks hiperaktyvus, nenusedi vietoj nuo pat laiko kai pradejo vaikscioti, juokdavausi kam skirti tie mazi foteliukai vaikiski, juk vaikas visai nesedi.. Tai va kaip ir jau ir galvojau, kad turbut turesiu kitoki vaika, bet va nuramino. Kitas dalykas dauguma bruozu ties 3 metu riba dingo, jau ir i akis paziuri ir pasnekinti gali, nors dar nekalba, stengiasi kartoja. I varda atsiliepia, pradejo teisingai naudoti ivardzius. Na dar stebina kartais kad neparodo kur koks gyvunas nors katik sake, bet kita karta pasako, tai ir nesuprantu jis jau zaidzia turbut, arba igrisom visi su tuo paciu