mary jane parašė:
Jei neturėsit ką veikti kada, paskaitykit tokią knygą "Trobelė". Ten labai vaizdžiai ir aiškiai pailiustruoti tie teologijos principai. Truputį yra klaidelių, bet n…
Man tai nekyla klausimų kodėl blogio pilna!!! Tokį klausimą keliu tik katalikiškos teologijos kontekste - tegu aiškinasi tikintieji
Nes tai jiems yra suteikta visokių dvigubų standartų, patogaus mąstymo, atsakomybės perkėlinėjimo ir pasenusios moralės bagažo. Aš to visko esu atsisakiusi komplekte. Man nekyla klausimų kodėl žmonės yra kažkokie. Įdomu pažinti - kokie. Ir kaip keičiasi visuomenėje ir individualiai. Antropologija yra daug įdomesnė už bet kokius sukūrimo mitus! Na žinoma kaip kam - bet man - labai!
O tą Trobelę paskaitysiu jei paklius po ranka. Man įdomu žmonių parašytus dalykus skaityti - temomis apie kurias mąstau - nesvarbu iš kurios pozicijos ;) Įdomu koks atdakymas galėtų išties stipriai implikuoti ar netgi įrodyti, kad yra koksnors žmogaus surastas dieviškas žinojimas - ale dievo žodis. O ne tiesiog viena kita gilesnė mintis, paremta tikėjimu, suprojektuota iš savęs per išorę ir vėl atgal. Mąstyti sugebama ir ne dieviškomis temomis, ir kitose meditacijose (ne vien tikėjimo ir maldos tantroje). Tai įdomu, kaip ir kas yra nusavinama nuo žmogaus dievui.