2025.06.07 12:09 (prieš 11 mėn.)
Gandriukė. parašė:
Ačiū merginos 😊
Gal kuri nesenai gimdete ir norite pasidalinti patirtimi?
Gimdžiau kovą. Priėmime visos buvo labai malonios, nors iš veidų matėsi, kad šiek tiek kritiškai žiūri, jog atvažiavau nesant reaguliariems sąrėmiams. Bet kai pasakiau, kad ir pirmą gimdžiau be jokio reaguliarumo ir net nesant stipriam skausmui, tai priėmė rimtai. Gimdykloj buvo nuostabi akušerė Rolanda, neturiu nei vieno blogo žodžio, profesionali, maloni, rūpestinga. Man išėjus į wc ir grįžus po jo, iškart suprato, kad jau gimdau, vien iš aiktėlėjimo. Pati tai nelabai supratau, nors ir buvau be epidūro, parėjau iš wc ir užėjus skausmui sustojau. Tai gavau bėgte šokti ant gimdymo lovos, kurios net nespėjo išskleisti, kad patuošti vaiko priėmimui. Slaugytoja buvusi šale irgi nuostabi, kartu su manim kvėpavo, kalbino. Su mano sutikimu dalyvavo studentės, būsimos akušerės, jos stebėjo tik. Pogimdyviniame taip pat neturiu priekaištų, nuo valytojų iki gydytojų visos malonios. Buvo atėjusios žindymo spec. ir psichologė paklausti ar jokios pagalbos nereikia. Maistas tikrai ne mano skonio, keistoki patiekalai, kaip pvz., vakarienei kažkoks lyg kugelis lyg bulvių košės apkepas, bet aš esu išranki maistui.
Su pirmu vaiku turėjau kur kas prastesnę patirtį, teko pabuvoti ir naujagimių reanimacijos skyriuje, tai ir ten mačiau kokia situacija. Bet per tuos du metus viskas pasikeitė į gerą, bent mano nuomone. Galbūt dėl pasikeitusios skyriaus valdžios, o gal ir kitos priežastys