a_uk parašė:
Nelabai ką pasako. Anksčiau klegėdavo apie draugus, o paskui taip sutapo, kad išėjo pagrindinė mokytoja ir daug klasės draugų perkėlė į vyresnių klasę, daug naujų l…
Na mūsų situacija tokia, kad Basoje pievoje Lukrecijai labai patiko, užmezgė artimus ryšius su auklėtojomis, vieną net baba vadino, taip pat turi geriausią draugę Piją ir mums išeinant direktorė sakė pasistengti išsaugoti mergaičių draugystę, nes retai taip būna tarp tokių mažų vaikų. Pija pradėjo eiti į baletą, ten susitikusios bučiuojasi, apsikabina.
Na o tada pradėjome eiti į naują darželį. Po pirmos dienos viskas buvo ok, bet po to kasdien ji sakydavo: aš nenoriu į naują darželį noriu pas Upę, Piją ir t.t., žodžiu vardindavo visus vaikų vardus. Kitas dalykas: pradėjo daryti vėl į kelnaites, naujų auklėtojų nepasiprašydavo, o auklėtojos mums atrėžė: nu tai nežinau, ką čia daryti, jei ji nepasiprašo. Dar niuansas toks, kad grupė lietuvių, bet orientuota į lenkakalbes ir rusakalbes šeimas, kad išmokinti vaikus kalbėti lietuviškai. Auklėtojos pensijoje, su ryškiu rusišku akcentu. Aš nesu prieš rusų ar lenkų kalbas, mano vyras lenkas, bet mes nusprendėme, kad iki 4 metų vaikams pagrindinė kalba bus lietuvių, kad susiformuotų platus, raiškus žodynas, o tada pradėsime integruoti kitas kalbas. O viena scena mane "damušė". Kai buvau grupėje, mačiau, kad du vaikai žaidžia vis vieni, nevalgo, paklausiau šeimininkutės kodėl taip yra, o ji pasukiojo pirštą prie smilkinio ir pasakė "man atrodo, jie biškį...". Po to išsiaiškinau, kad tie vaikai su autizmo spektro sutrikimu. Bet šeimininkutės požiūris tai... neturiu net žodžių.
Vyras dar sakė nu pabandom savaitę, pažiūrėsim. Vakar jis nuvežė ir parvežė pats. Grįžo susinervinęs ir nekalbus, klausiau kas yra, sakė pasitiko su kakiu kelnaitėse, auklėtoja nustebusi "kaip čia taip", o Lukrecija mašinoje sakė, kad prašė auklėtojos, tai nesupratau, ar tingėjo grįžti į grupę iš lauko, ar vaikas melavo. Visą vakarą vakar kartojo "nenoriu į naują darželį". Šiandien atsikėlė geros nuotaikos, noriai išvažiavo, bet už 15 min vyras skambina iš mašinos fb video, atsuko kamerą į Lu, o ji verkia ir sako nenoriu į darželį. Tai net nebandė šiandien eiti, nuvežė į senąjį darželį, o ten vaikas nubėgo auklėtojai į glėbį, važiuojant išvardino visus vaikų vardus.
Tai tokia mūsu istorija 🙂 direktorė patvirtino, kad kompensaciją gausim, pati sutvarkys viską.
O jums gal sprendimas būtų pasiprašyti į vyresnių grupę? Nes mums buvo, kai atskyrė mažiukus nuo didžkių, Lukrecija irgi pasikeitė, bet tą pamatė auklėtojos ir pervedė pas didžiuosius, tuomet viskas susitvarkė.